ZDIS

Novice in obvestila iz strokovne službe ZDIS

Delavnica "Izdelovanje novoletnih okraskov", Radenci 09.10.-16.10.2018,

Tokratna delavnica je bila usmerjena v bližajoče se božično novoletne praznike. Udeleženke so s pomočjo mentorice Sonje izdelale zanimive okraske iz različnih materialov. Ti so zahtevali veliko natančnega dela, predvsem pa izdelava miniaturnih jaslic v školjki.

mentorica Sonja Trampuž, MDI Sežana 

Delavnic "Izdelovanje albuomv in darilne embalaže", Radenci 02.10. - 09.10.2018

Udeleženke delavnice so z veseljem in odgovornostjo sprejele zastavljen
izziv mentorice Barbare. V tednu dni marljivega in ustvarjalnega dela so
izdelale veliko čudovitih izdelkov.

 

mentorica: Barbara Gvardjančič, MDI Ljubljana Moste - Polje 

Prvo usposabljanje za aktivno sodelovanje in neodvisno življenje invalidov; Terme Čatež

 

4., 5. marec 2011 - V Termah Čatež je Zveza delovnih invalidov Slovenije izvedla letošnje prvo Usposabljanje za aktivno sodelovanje in neodvisno življenje invalidov za prostovoljce/ke na društvih invalidov. Udeleženci so celoten prvi dan sodelovali v štirih delavnicah: »Vloga prostovoljke pri sprejemanju invalidnosti«; »Pomen in vloga prostovoljke pri administrativnem delu v društvu invalidov«; »Kako naj si organiziram čas pri svojem delu,  ki ga opravljam kot prostovoljka na DI«; »Kaj in kako lahko svetujem kot prostovoljka«

Usposabljanje ZDIS »Okrepitev mreže aktivov delovnih invalidov«

10. – 11.12.2010, Šmarješke toplice - Usposabljanje smo izvedli za vodje aktivov oziroma za osebe, ki so v DI/MDI zadolžene za zaposlene in brezposelne invalide. Strokovna predavanja so izvedli:

mag. Andrejka Fatur – Videtič ''Uresničitev sistemskih možnosti za invalide v podjetju (izkušnja iz prakse)'' in Darja Kržišnik: ''Skrb za zdravje vseh zaposlenih (in programi za invalide)'' ter izvedli smo fokusne skupine »Iz prakse v prakso«.

Udeleženci so aktivno sodelovali v razpravah in medsebojno izmenjali svoje izkušnje.

Govor predsednika Draga Novaka pri novici ''Podelitev listine ''Občina po meri invalidov'' občini Zreče

V veliko zadovoljstvo mi je, da vas lahko ob tej slovesni priložnosti pozdravim v imenu največje invalidske organizacije v Sloveniji - Zveze delovnih invalidov Slovenije, ki je nosilka projekta »Občina po meri invalidov«.

Najprej iskrene čestitke vsem vam, ki ste bili aktivno vključeni v projekt »Občina po meri invalidov« in vsem, ki živite v Zrečah, za dosežke in za odgovornost, ki jo prevzemate pri ustvarjanju enakih možnosti, socialnega vključevanja in nediskriminacije invalidov.

Usposabljanje za aktivno sodelovanje in neodvisno življenje invalidov

Portorož, 26.-27.11.2010 - Zveza delovnih invalidov Slovenije je v dneh od 26.-27.11.2010 v Portorožu organizirala letošnje zadnje usposabljanje za aktivno sodelovanje in neodvisno življenje invalidov, ki se ga je udeležilo 120 invalidov prostovoljcev iz društev invalidov iz cele Slovenije. Udeleženci so prvi dan sodelovali v 5 delavnicah, drugi dan pa je sledilo predavanje.

Vse slike si lahko ogledate v galeriji slik.

Obisk članov projektnega sveta ZDIS za projekt ''OBČINA PO MERI INVALIDOV'' na občini Zreče

V sejni sobi Občini Zreče so se dne 15.10.2010 s člani Sveta za invalide Občine Zreče sestali člani projektnega sveta Zveze delovnih invalidov Slovenije za projekt ''Občina po meri invalidov''. Vse prisotne je na začetku pozdravil župan Občine Zreče, mag. Boris Podvršnik. Sledilo je poročilo, ki ga je predstavila koordinatorka projekta Občine Zreče Katjuša Črešnar.

Iz poročila so bili razvidni realizirani ukrepi, za katere so poskrbeli na Občini Zreče. Po poročanju je spregovorila še predsednica projektnega sveta ZDIS-a, profesorica sociologije, Zora Tomič in povedala, da je z dosedanjim potekom dela zadovoljna.

Razpečuj vsebino