Novice iz društev

Novice in obvestila, dogodki iz društev

DI Sevnica v letu 2024

AKTIVNOSTI DI SEVNICA 2024

4. maj
Člani Društva invalidov Sevnica so se udeležili tekmovanja v balinanju četvorke v okviru Koledarja za šport ZDIS, ki je bilo 4. maja na balinišču Straža pri Novem mestu. Člani naše ekipe so bili Damjan Škerbec, Ivan Hribar, Jože Simonišek in vodja ekipe Franc Ernestl. V konkurenci devetih ekip so naši balinarji zasedli sedmo mesto. Premagali so DI Črnomelj z rezultatom 10:4, izgubili pa z DI Trbovlje 1:7. Našim fantom čestitamo za borbene igre.

Izlet DI Sevnica

Dne 21.5.2024.smo se člani DI Sevnica zbrali na avtobusni postaji in se odpeljali z avtobusom Novak proti Ljubljani. Najprej smo se ustavili v Grosupljem,ker smo se malo okrepčali in tam nas je že čakal gospod župnik Martin Golob. Nato smo pot nadaljevali v Ljubljano, kjer smo se vkrcali na ladjico. Na ladjici smo imeli okusno kosilo in nazadnje smo obiskali Ljubljanski grad, kamor smo šli z gondolo. Kljub dežju smo se veseli in polni novih vtisov vračali domov. Hvala vsem za čudovit dan!

Metoda Bec, DI Sevnica
Fotografije: DI Sevnica

PST … PST …

Tiho
tiho
po našem hribovju,
barvita senca se sprehaja.

Odsev sonca
s paleto barv
se prelije
po večernem nebu.

Pod oranžno-vijoličnimi oblaki
se prepleta
igra barvitosti,
je kot fantazija.

Iz sna se dan prebuja,
sončna zarja
prikliče nasmeh na lice.

V objem te vzame,
ki je tvoj,
samo tvoj
in samo moj.
 

Vladimir Kržišnik, MDI Idrija – Cerkno
 

V OBJEMU

s teboj bi rad bil,
klepetala bi o lepih rečeh
o lepih stvareh.

So trenutki pozabe
pride čas,
ko rabiva objem,
da spomine obudiva.

V objemu se poraja
prebudi se novo čustvo,
zaigra nasmeh na licu,
preplavi dušo in srce.

 

Avtor: Vladimir Kržišnik, MDI Idrija-Cerkno

Povzetek dogajanja v prvi polovici leta DI Trbovlje

Kako hitro beži čas in že smo proti koncu prve  polovice leta 2024.  Prvi meseci  leta so najbolj naporni za strokovne delavce v društvih. Treba se je bilo prijavljati na razpise in poročati o porabljenih sredstvih tako  za prejeta občinska sredstva, kot tudi  za druga sredstva ZDIS in FIHO SREDSTVA.

MDDI Radovljica – floristično izobraževanje

Več kot le šopki: Floristično izobraževanje z dr. Sabina Šegula v Medobčinskem društvu delovnih invalidov Radovljica

V senci hladnega aprilskega dneva, 23. aprila 2024, je v Čebelarskem centru v Lescah potekalo prav posebno srečanje. Člani društva so se pod mentorstvom dr. Sabine Šegula zbrali, da bi skupaj raziskovali in se izobraževali o umetnosti floristike.

55 let MDI Kranj

Obeležitev MDI Kranj ob 55.letnici delovanja je bila obogatena z zanimivim kulturnim programom v katerem je nastopal tudi podokničar, podelitvijo priznanj članom, pred začetkom prireditve pa se je vsak udeleženec pomeril v metu pikada. Na ogled je bila razstava izdelkov članov. Prisotna je bila tudi članica, ki ima 100 let, voščilo ji je izrekel kar podokničar Franc Pestotnik. Janez Zelnik, predsednik MDI Kranj je orisal delovanje društva.

Razpečuj vsebino