Novice iz društev

Novice in obvestila, dogodki iz društev

Ljudje odprtih rok pri ministru

Simon Maljevac, minister za solidarno prihodnost je sprejel osebe, ki so bile nominirane v akciji »Ljudje odprtih rok«. Med njimi je bila tudi Dragica Mirnik, predsednica MDDI Celje.

 

Avtor fotografije: Dragica Mirnik

Razstava ročnih del invalidov MDI Lendava

Razstava ročnih del invalidov MDI Lendava je posvečena 50. letnici delovanja društva in prva izmed aktivnosti ob jubilejnem letu. Čudoviti izdelki izpod pridnih rok invalidov so na ogled širši javnosti. Pomembno je, da se ohranja to kulturno bogastvo tudi za prihodnje rodove.

Avtor fotografij: ZDIS

Volilni zbor članov MDI Ljutomer

Na volilnem zboru članov MDI Ljutomer so bili poleg Petra Brška, predsednika ZDIS in mag. Tanje Hočevar, sekretarka ZDIS, prisotni tudi: županja občine Ljutomer Olga Karba in župan občine Veržej Drago Legen; Rudi Kulič, predsednik MDI MS; Jožef Gjerek, predsednik MDI Lendava in 2 predstavnici iz MDI Gornja Radgona. Mirjana Jerič je bila izvoljena za predsednico DI še za en mandat. Po končanem ZČ so imeli druženje ob materinskem dnevu.

Predavanje v MDI Žalec

Medobčinsko društvo invalidiv Žalec je v goste povabilo odbor InPlaninec, ki deluje v okviru Planinske zveze Slovenije in ga vodi Jurček Nowakk, podpredsednica odbora je Marjeta Čič.

Z nami so bili tudi slepi pohodnici Jana in Marija, Nejc z ADHD, gorska reševalna služba PD Celje Matica in ostali člani MDI Žalec.

Zbor članov DI Hrastnik

ZČ je bil zelo dobro  voden in izpeljan, potrjena so bila vsa poročila in plan za letošnje leto. DI Hrastnik se že pripravlja na obeležitev 50.letnice delovanja in so zaslužnim članom podelili društvena priznanja. Prisotni so bili tudi: Peter BRŠEK, predsednik ZDIS; mag.

Copatki za novorojenčke

Ob materinskem dnevu je MDDI Celje že 19. obiskalo porodnišnico in darovalo za novorojenčke ročno izdelane copatke, ki so jih naredili invalidi v delavnicah ročnih del.

Avtor fotografij: MDDI Celje

Peka krofov v MDDI Celje

 

Aktivni člani MDDI Celje pri zelo prijetnem delu – peki krofov.

Avtor fotografij: MDDI Celje

Zbor članov MDDI Celje

ZČ je bil izpeljan v skladu z dnevnim redom, potrjena so bila vsa poročila in plan za letošnje leto. Prisotni so bili tudi: Peter BRŠEK, predsednik ZDIS,  župan občine Vojnik Branko PETRE, direktorica občinske uprave Štore Maja GODEC in podžupanja občine Dobrna Branka GAL.

 

Avtor fotografij: MDDI Celje

Zbor članov DI Dravograd

Na ZČ je bil prisoten podžupan občine Dravograd Robert Plimon; g. Abraham, predsednik KS Dravograd; Stanislav Pajtler, predsednik MDI Drava, Radlje ob Dravi; Terezija Černjak, predsednica DI Mežiške doline; Franc Žigart, podpredsednik DI Muta; Irena Šauc, podpredsednica DI SG.
Po odstopu predsednika Ervina Kodruna v lanskem letu, so za do konec mandata za predsednico izvolili Olgo Isak.

Avtor fotografij: Bojan Horvatič

Razpečuj vsebino