October 2022

Društvo invalidov Ilirska Bistrica: Več osveščanja, več pozornosti zdravju

Tudi letošnje leto je nekaj posebnega, v veliki meri zaznamovano z epidemijo koronavirusa, ki je zdaj že skoraj del našega življenja. In ker sta naše zdravje in dobro počutje odvisna od nas, je nujno, da vsak posameznik skrbi za zdravje in zdrav način življenja.
V društvu že več let poteka program »več osveščanja – več pozornosti zdravju« in na preventivnih predavanjih in delavnicah strokovni kader seznanja člane o različnih zdravstvenih težavah in o ukrepih za zdravljenje.

Novičke iz DI Trbovlje

No, kar nekaj časa je minilo, od našega zadnjega javljanja na portalu ZDIS. Vendar nismo počivali, pridno smo delali na realizaciji zastavljenega programa dela. Tako smo  konec avgusta obiskali Izolo. Vkrcali smo se na ladjo Zlatorepka, ki nas je popeljala po Piranskem zalivu, za dobro razpoloženje je poskrbel harmonikar Boštjan, za naše želodčke pa osebje na ladji, ki nam je pripravilo ribji piknik. Ker pa  so med nami tudi izjeme in ne jedo rib, so njim pripravili nekaj od mesa, tako da so bili vsi zadovoljni.

Društvo invalidov Ilirska Bistrica: Kaj nam je uspelo

Končno. Po dveh sušnih letih, ko so zaradi epidemije covida praktično zamrla vsa množična druženja, nam je letos le uspelo, da smo se s članstvom srečali na zboru članov, pikniku in na pohodih v naravo.
Pa ne samo to. Izpeljali smo tudi druge številne aktivnosti.

V spomladanskem času smo se srečali na volilnem zboru članov. Po potrjevanju poročil za lansko leto in planom dela tekočega leta, so bile na dnevnem redu tudi volitve. V organe društva je bilo izvoljenih nekaj mlajših članov.

Brač – otok, ki ga ne pozabiš

V četrtek, 1.9.2022,  smo se člani Medobčinskega društva invalidov Litija -  Šmartno z agencijo Travel – Tilago  kar s tremi avtobusi odpeljali na letovanje na otok Brač. Bilo nas je kar 153. Vrnili smo se v četrtek, 8.9.2022.

Priprava koledarja za športna tekmovanja - četrti posvet

Četrti posvet predsednikov DI in referentov za šport za pripravo koledarja tekmovanj ZDIS za leto 2023 je bil izveden na Vrhniki, v organizaciji DI Vrhnika. Posveta so se udeležili predstavniki DI iz 16 DI.

Priprava koledarja za športna tekmovanja - tretji posvet

Tretji posvet predsednikov DI in referentov za šport za pripravo koledarja tekmovanj ZDIS za leto 2023 je bil izveden v Kranju, v organizaciji MDI Kranj. Posveta so se udeležili predstavniki DI iz 11 DI.

Aktivnosti DI KOO Gorenjske

KOO Gorenjske je na svoji redni seji obravnavala tekoče zadeve v DI KOO Gorenjske in volitve v organe ZDIS za mandatno obdobje 2022-2026.
Povabili so vse tri kandidate za predsednika ZDIS, da jim predstavijo svoj program delovanja in razvoja ZDIS.
Kandidati za predsednika ZDIS so se predstavili vsak posamezno po naslednjem vrstnem redu:
Zdenka ORNIK
Ivan KOSTREVC
Peter BRŠEK

Aktivnosti društva MDDI Šentjur

Letos smo končno člani MDDI Šentjur organizirali in uspešno izvedli v soboto, 10.09.2022 težko pričakovan dan invalidov občin Šentjur in Dobje. Kar dve leti smo zaradi Covida ostali brez tradicionalnega srečanja, saj bi morali letos praznovati že petnajsto tradicionalno srečanje. Srečanja se je udeležilo presenetljivo veliko število članov. Kljub slabi napovedi nam je tudi vreme prizaneslo, tako da smo preživeli prav prijeten dan.

Priprava koledarja za športna tekmovanja - prvi posvet

Prvi posvet predsednikov DI in referentov za šport za pripravo koledarja tekmovanj ZDIS za leto 2023 je bil izveden v Topolšici, v organizaciji MDI Šaleške doline. Posveta so se udeležili predstavniki DI iz 23 DI.