Aktivnosti društva MDDI Šentjur

Letos smo končno člani MDDI Šentjur organizirali in uspešno izvedli v soboto, 10.09.2022 težko pričakovan dan invalidov občin Šentjur in Dobje. Kar dve leti smo zaradi Covida ostali brez tradicionalnega srečanja, saj bi morali letos praznovati že petnajsto tradicionalno srečanje. Srečanja se je udeležilo presenetljivo veliko število članov. Kljub slabi napovedi nam je tudi vreme prizaneslo, tako da smo preživeli prav prijeten dan.

Organizirali smo lep kulturni program, nastopila je priznana pevka Tea Leskovšek, citrarka Jasmina Levičar, ter pevska skupina pod imenom Taščice.

V kulturnem programu je najprej predsednik društva Šentjur Vlado Robič pozdravil vse prisotne in predal besedo gostom, podpredsedniku ZDIS Ivanu Kostrevcu, predsednici celjske koordinacije Dragici Mirnik, podžupanji občine Šentjur Silvi Koželj, županu občine Dobje Francu Leskovšku. Na koncu smo predali besedo še kandidatu za predsednika RS Gregorju Bezenšku mlajšemu.

Sledila je sveta maša, ki jo je vodil slivniški župnik gospod Marko Šramel, mašo pa so obogateli cerkveni pevci iz Slivnice.

Po protokolarnem delu, ki ga je vodila moderatorka gospa Polonca Jazbinšek, je sledila pogostitev. Naprej sta nam z golažem postregla gospoda Uduč Branko in Adi Lončar iz Dobja. Vsem je zelo teknil. Člani društva pa so poskrbeli za peko in strežbo tako, da so bili želodčki polni, pa tudi žejo smo si pogasili. Za zabavo pa je skrbel ansambel PIK, ki prihaja iz Šentjurja. Veliko nastopajo na festivalih in žanjejo velike uspehe.

Vsem, ki ste kakorkoli pomagali pri izvedbi srečanja, se iskreno zahvaljujem, posebej občinama Šentjur in Dobje, krajevni skupnosti in gasilskemu društvu Gorica pri Slivnici, ker nam vsa leta nudijo prekrasen prireditveni prostor.

Še enkrat se zahvaljujem vsem, če sem na koga pozabil, se iskreno opravičujem.

Vlado ROBIČ, predsednik MDDI Šentjur