Društvo invalidov Ilirska Bistrica: Več osveščanja, več pozornosti zdravju

Tudi letošnje leto je nekaj posebnega, v veliki meri zaznamovano z epidemijo koronavirusa, ki je zdaj že skoraj del našega življenja. In ker sta naše zdravje in dobro počutje odvisna od nas, je nujno, da vsak posameznik skrbi za zdravje in zdrav način življenja.
V društvu že več let poteka program »več osveščanja – več pozornosti zdravju« in na preventivnih predavanjih in delavnicah strokovni kader seznanja člane o različnih zdravstvenih težavah in o ukrepih za zdravljenje.
V ta namen je Društvo invalidov Ilirska Bistrica za dobro in zdravo počutje članov organiziralo letos v  poletnem času na zunanjem prostoru zanimiva strokovna preventivna predavanja o zdravju.
Kar petkrat so člani prisluhnili izkušeni medicinski sestri s področja zdravja – o holesterolu, prehrani, gibanju,  opozorilnih znakih demence, revmatičnih obolenjih in zdravljenju, nevropatskih bolečinah in kardioloških težavah.
Konec septembra, ob svetovnem dnevu srca, pa so člani na sedežu društva spremljali strokovno predavanje o bolezni srca in ožilja in o dejavnikih tveganja za srčne bolezni.
Tudi oktober je namenjen preventivi. Člani so že povabljeni na meritve gleženjskega indeksa in na meritve kostne gostote.
Za zaključek pa misel prof. dr. Metke Zorc: »Treba se je srečati z resnico. Ko sam oceniš, da si dejansko na poti, na kateri se veseliš vsakega dne življenja, si resnično srečen. Sama vem, da so izjemni trenutki pravzaprav redki, vendar so za življenje pomembni, saj se jih vedno spominjamo.«

Il. Bistrica, 13.10.2022
Napisala: Jožica Žibert, predsednica DI Ilirska Bistrica

Avtor fotografij: Jožica Žibert