August 2020

Nadzor v DI Žiri

Frančiška Možina, predsednica; Miroslava Naglič, tajnica in Majda Žvelc, predsednica NO so nazorno prikazale kako deluje društvo med uradnimi urami in predložile vso, zelo skrbno urejeno, dokumentacijo o delovanju društva v preteklem letu.

Aktivnosti MDDI Šentjur

Nakljub težkim razmeram zaradi COVID 19 je Medobčinsko društvo delovnih invalidov Šentjur organiziralo kar dva pohoda članov invalidov društva.

Prvega smo organizirali 9.7.2020 in sicer planinski dan na Resevno. Udeležilo se ga je veliko število članov, vendar upoštevali smo vsa navodila in priporočila NIJZ, za skupine do 50 oseb.

Nadzor v MDI Ljutomer

V MDI Ljutomer so nadzorno skupino o svojem delu v preteklem letu seznanile: Mirjana Jerič, predsednica; Karolina Mihalič, računovodski servis; Sonja Semenič, blagajničarka in Jožica Berten, predsednica NO.

Novičke iz DI Trbovlje – državno prvenstvo v balinanju

Razglašena epidemija s korona virusum je pošteno   spremenila  delovanje društva v letu 2020.
 
Po koledarju športnih tekmovanj ZDIS  za leto 2020 bi morali  organizirati območno tekmovanje v balinanju ekipno M/Ž dne  9.5.2020. 
 

Delovanje DI Ilirska Bistrica v izrednih razmerah

Življenje in delo Društva invalidov Ilirska Bistrica se je z razglasitvijo pandemije koronavirusa začasno zaustavilo, in sicer od marca do junija.

DI Črešnjevec na rehabilitaciji v Šmarjeških Toplicah

REHABILITACIJA TEŽKIH INVALIDOV IN SPREMLJEVALCI DI ČREŠNJEVEC, ŠMARJEŠKE TOPLICE 19-24.7.2020

Kljub izrednim ali nenavadnim razmeram v Sloveniji smo se v društvo invalidov Črešnjevec odločili da za invalide organiziramo 5 dnevno rehabilitacijo v Šmarjeških Toplicah z bogatim programom, katerega so nam nekaj pripravili v toplicah, nekaj smo organizirali sami, nismo pa mogli mimo ukrepov NIJZ, kajti v avtobusu smo imeli vso pot maske, v hotelu smo se držali njihovih navodil.

Člani DI črešnjevec na pohodu okoli Sestrškega jezera

V sončnem sobotnem jutru smo se člani DI Črešnjevec zbrali na dogovorjenem mestu pred jezerom Sestrže, da izvedemo pohod okoli jezera. Zbralo se nas je kar 17 udeležencev, pripravljenih na pohod in v pričakovanju ogleda prečudovite narave okoli jezera. 
 
Pot je bila izjemno zanimiva in pestra, saj so nas vso pot spremljale različne ptice, tudi kanje so lahkotno preletavale jezero, opazili smo tudi belorepega orla, srne, srnjake, divje zajce in še bi lahko naštevali. 
 

Volilni zbor članov DI Črešnjevec in srečanje težkih invalidov na Brinju

Na prekrasno soboto, 27. 6. 2020, je DI Črešnjevec za svoje člane organiziralo volilni zbor članov društva, nato pa še srečanje težkih invalidov na BRINJU. 

Pesem: Ne bom ti lagala

Ne bom ti lagala.
Ob prepovedani ljubezni
se najlepše zaspi.

 

Ko nevihta potihne,
barva neba spet je modra.

 

Zajela sva dih.
V najinih prsih je nekoč
močnó bilo srce.

 

Za naju nihče ne vé.
Sva pozabljena
vse dneve in noči.

 

Samo modro nebo
z nama deli najino srečo.

DI Trbovlje – kopalni dan terme 3000

4. KOPALNI DAN MORAVSKE TOPLICE IN  OGLED DOMAČIJE  LUŠT

Kljub  ponovnemu izbruhu virusa COVID-19 se trudimo in skušamo v kar največji meri  realizirati  zastavljeni  letni program dela, vendar z določenimi spremembami in varnostjo v skladu z navodilii NIJZ-ja.