Volilni zbor članov DI Črešnjevec in srečanje težkih invalidov na Brinju

Na prekrasno soboto, 27. 6. 2020, je DI Črešnjevec za svoje člane organiziralo volilni zbor članov društva, nato pa še srečanje težkih invalidov na BRINJU. 

Ob prihodu na Brinje smo za udeležence pripravili enolončnico, da smo se okrepčali, nato smo pa pričeli z delom  volilnega zbora članov DI Črešnjevec. Po predstavitvi poročil organov društva smo potrdili vsa poročila, prav tako letno poročilo DI Črešnjevec za leto 2019. Zatem smo izvolili novo staro vodstvo, saj v IO in za predsednika ni bilo sprememb, zato smo potrdili stare člane. Do nekaj sprememb pa je prišlo v nadzornem odboru in častnem razsodišču. V naslednjem obdobju (2020–2024) bo društvo še naprej vodil predsednik Kolar Anton. Gre za njegov že 4. mandat. Ob koncu nas je pozdravil predstavnik ZDIS-a, član UO ZDIS – Jožef Gjerek. Novo izvoljenemu vodstvu je zaželel uspešno delo vnaprej ter predstavil delovanje naše Zveze. 

Po uradnem delu je sledila zabava in druženje invalidov s spremljevalci. Prostor smo dodobra zapolnili, saj smo se držali ukrepov za zajezitev širjenja koronavirusa, upoštevali smo predvsem socialno distanco. Prostovoljke so poskrbele, da na mizah ni manjkalo domačih dobrot in žlahtne kapljice. Za prijetno vzdušje je poskrbel muzikant Srečko, kuharja Roman in Iztok pa sta z dobrotami z žara in domačimi solatami poskrbela, da so bile naše brbončice izjemno zadovoljne. Čas je kar prehitro minil in že smo se morali posloviti. Članom smo obljubili, da bomo tudi v teh nenavadnih časih poskrbeli za dobro in varno druženje. 

 

Foto in zapis: Anton Kolar, predsednik DI Črešnjevec