Novičke iz DI Trbovlje – državno prvenstvo v balinanju

Razglašena epidemija s korona virusum je pošteno   spremenila  delovanje društva v letu 2020.
 
Po koledarju športnih tekmovanj ZDIS  za leto 2020 bi morali  organizirati območno tekmovanje v balinanju ekipno M/Ž dne  9.5.2020. 
 
Corona je vse obrnila na glavo, zato smo le-tega lahko organizirali 4.7.2020. Tekmovanje je potekalo na dveh baliniščih AMD in Buldog. Tudi udeležba ekip je bila okrnjena, nekaj društev se ni udeležilo zaradi  bojazni pred okužbo, kljub temu, da smo upoštevali vsa navodila NIJZ v zvezi s koronavirusom za izvajanje športnih dejavnosti.
 
Tekmovalo je 6 moških in štiri ženske ekipe. Naša moška ekipa je zasedla 1.mesto, pri ženskah pa je slavila ekipa MDI Litija - Šmartno pri Litiji.
 
Obe ekipi sta se uvrstili na državno prvenstvo v balinanju ekipno, ki je potekalo v organizaciji DI Postojna  dne 25.07.2020.
 
Na državno prvenstvo  Zveze za šport invalidov Slovenije – paraolimpijski komite so se uvrstile moške ekipe iz ZDIS: DI POSTOJNA, DI TRBOVLJE, MDI ŽALEC, DI MARIBOR, MDI KRN TOLMIN, MDI ŠKOFJA LOKA ter ekipe ZDVIS, ZDCIVS IN SOS – SOŽITJA RADOVLJICA.
 
Pri ženskah pa so ZDIS zastopale ekipe: MDI SEŽANA, MDI KRANJ, MDI ŽALEC , MDI LITIJA – ŠMARTNO PRI LITIJI, DI PIVKA IN DI RIMSKE TOPLICE.
 
Vsi  tekmovalci so upoštevali navodila organizatorja  glede zaščite pred virusom. Pri moških je slavila ekipa DI POSTOJNA, naši tekmovalci v sestavi  Vesel Šalja, Dominik Čevka, Ignac Jamšek, Jože Podlogar , Janez Fele in Albin Kastelic  so zasedli odlično 2. mesto . 
 
Pri ženskah je slavila ekipa MDI Sežana.
 
Čestitke športnikom.

Stanka Kink, DI Trbovlje