februar 2018

DI Sevnica: aktivnosti

20. januarja 2018 smo se člani DI Sevnica zbrali v Krmelju in se pomerli v metu pikada.
Srečanja sta se udeležili moška ekipa iz Sevnice in ženska ekipa iz Krmelja ter povabljena ekipa iz DI Ljubljana Moste Polje. Skupaj nas je bilo 24 tekmovalcev.

MDDI Celje: peka krofov

Ko smo ljudje srečni, ne opazimo ali je zima ali pomlad. Ne opazimo kako minljiv je čas.

DI Hrastnik: Kulturni dan – predstavitev knjige Jožeta Barachinija

Po nekajtedenskem premoru okrog novega leta, ko na društvu ni bilo množičnih aktivnosti (smo bili pa zaposleni s plani in poročili ob izteku leta) smo se v novo leto podali s prireditvijo ob kulturnem prazniku. Tokrat smo v goste povabili našega dolgoletnega člana iz Radeč, sicer rojenega Dolana, Jožeta Barachinija.

V četrtek, 15. februarja smo se zbrali v Knjižnici Antona Sovreta, kjer so nam ponudili možnost gostovanja z našo prireditvijo, kar se je izkazalo za odlično izbiro, saj je bil prostor nabito poln.

Usposabljanje za aktivno sodelovanje in neodvisno življenje invalidov, Terme Dobrna, 24.11.-25.11.2017

Zveza delovnih invalidov Slovenije je letos zadnjič organizirala dvodnevno usposabljanje za invalide in prostovoljce, ki delajo na naših društvih invalidov in sicer v Termah Dobrna, 24.-25.11.2017. Predavanja so zajemala naslednje teme: prvi dan v dopoldanskem času sta nam predavali in predstavili projekt ZPML "POMEŽIK SONCU" Breda Krašna in igralka Urška Vučak Markež, v popoldanskem času pa se je predavanje  nanašalo na dve temi - prvo smo poslušali predavateljico dr.

Usposabljanje na ZDIS

Prisotni so bili predstavniki iz DI: Dornberk, Dravinjske doline, Dravograd, Gornja Radgona, Kočevje, Koper, Krško, Lendava, Ljutomer, Logatec, Ljubljana - Šiška, Majšperk in Kidričevo, Mežiške doline, Ormož, Sevnica, Sežana, Slovenska Bistrica, Slovenj Gradec, Šaleške doline, Trbovlje, Trebnje.