DI Sevnica: aktivnosti

20. januarja 2018 smo se člani DI Sevnica zbrali v Krmelju in se pomerli v metu pikada.
Srečanja sta se udeležili moška ekipa iz Sevnice in ženska ekipa iz Krmelja ter povabljena ekipa iz DI Ljubljana Moste Polje. Skupaj nas je bilo 24 tekmovalcev.
Bili smo kar uspešni. Po končanem  turnirju je predsednik podelil pokale in medalje za turnir in za preteklo leto. Imeli  pa smo tudi druženje, ki je za nas še kako pomembno. Da nam to uspeva, se moramo zahvaliti vsem sponzorjem in tudi KS Krmelj, ker so nam brezplačno nudili svoje prostore.

USTVARJALNA DELAVNICA V ENOTI SEVNICA

V četrtek 25. Januarja 2018 so v enoti VDC Sevnica ustvarjali. Na obisk k varovancem sta prišla predsednik DI Sevnica Franc Boljte in članica Metoda Bec, ki sta predstavila ročna dela, katere se naučijo v delavnicah DI Sevnica in na izobraževanjih ZDIS, katere delavnice organizira naša Zveza.

03. februarja 2018 so se naši člani šahovske sekcije udeležili območnega prvenstva Slovenije ZDIS v Sevnici. V konkurenci 20 članov Društev invalidov, ki so igrali posamezno, so se udeležili tudi štirje  naši invalidi.

Končni vrstni red:1. Nikola Barbarič, DI Črnomelj 7,5; 2. Mario Kadragič, DI Črnomelj 6,5; 3. Janez Grčar, DI Zagorje ob Savi 6; 5. Ludvik Cvirn, DI Sevnica 6;  8. Hilmija Ahmatovič, DI Sevnica 5; 11. Franc Derstvenšek, DI Sevnica 5; 12. Mirt Martin, DI Sevnica 4,5.

ŠPORTNI VIKEND NA SENOVEM

Člani namiznoteniške sekcije pri Društvu invalidov Sevnica smo se v nedeljo, 11. februarja, udeležili  8. Tekmovanja MALI KAMEN OPEN 2018 v namiznem tenisu, ki je bilo v športni dvorani na Senovem ob krajevnem prazniku Senovega. Ob številni zasedbi naših članov, smo dosegli tudi lepe rezultate. Namen udeležbe tekmovanja niso bili rezultati, temveč druženje.     

Podelili so tudi nagrade za najstarejšega in najmlajšega  igralca, tako da je bil najstarejši Ivan Rajh, član DI Sevnica, najmlajši pa je bil član Dobove, Grega Boškovič. Zahvaljujemo se AP Novak za  brezplačen prevoz in KŠTM Sevnica ter Osnovni šoli Boštanj za izposojo miz ter uspešno organizacijo,  katero so vodili člani Društva Kamenček.

OBVESTILA

07. marca 2018 ob 16.00 uri bo v spodnjih prostorih jedilnice v Lisci redni zbor članov DI Sevnica. Prijave zbiramo v pisarni društva ob uradnih urah.

09. marca 2018 bo z odhodom ob 13. uri prvi kopalni dan  v Dobovo. Prijave zbiramo pri poverjenikih in v pisarni DI Sevnica do zasedbe avtobusa.

Roman Novšak, DI Sevnica