junij 2023

50 let DI Hrastnik

Proslava ob 50 letnici delovanja DI Hrastnik. Prisoten župan občine Hrastnik, Marko Funkl in DI: Krško, Radeče, Grosuplje, Črešnjevec, Rimske Toplice, Sevnica, Trbovlje. Podelili so priznanja ZDIS. V imenu ZDIS je spregovoril Srečko Matkovič, podpredsednik ZDIS.

Avtor fotografij: ZDIS

Usposabljanje za invalide, ki prostovoljno delajo na društvih invalidov, Zdravilišče Radenci, 15.-16.6.2023

V Zdravilišču Radenci je je Zveza delovnih invalidov Slovenije (ZDIS) izvedla letošnje drugo usposabljanje za invalide, ki prostovoljno delajo na društvih invalidov.

70 skupnih let naših članov Lizike in Jožeta Šeligo

Konec meseca aprila stanaša članaLizika in Jože Šeligo iz Sp. Negonja pri Rogaški Slatini s svojimi sorodniki in prijatelji praznovala častitljivo obletnico – 70 skupnih let zakonske zveze.

Srečanje DI Mežiške doline

Srečanje 4 podružnic DI Mežiške doline je bilo v Prevaljah. Prisoten je bil tudi župan občine Prevalje, dr. Matic Tasič. Kulturni program je vključeval nastop pevskega zbora, recitatorke in skeč. Prisotne je nagovoril Peter Bršek, predsednik ZDIS in Janez Tratnik, predsednik KOO Koroška. Ob srečanju je potekalo tekmovanje v pikadu in metu krogcev (tudi predsednik ZDIS Peter Bršek se je preizkusil v tekmovanju), najboljšim so bili podeljeni pokali. Imeli so tudi bogat srečelov. Za zabavo je z glasbo je poskrbel Dušan Božank.

Mi smo pravi muzikaši

MI SMO PRAVI MUZIKAŠI

 

Mi smo pravi muzikaši

van eno lejpo nouto zašpilamo,

kak je nekda zašpilala

Pückova banda z Miškecon.

 

Špilali mo van Gorički čardaš

ka te meli za tej nouvi den

bole friške pete.

 

Na kavo ne pozabte,

ka una de vas hitro

v kumec spravila.

 

Dobro jütro van želen,

če glij je malo načik,

kak ste sikdar navajeni.

 

MDI Domžale – 25.jubilejna pevska revija ZDIS v Murski Soboti

Medobčinsko društvo invalidov Domžale je v soboto, 13. maja, že šestič sodelovalo na pevski reviji, ki jo vsakoletno organizira Zveza delovnih invalidov Slovenije v skladu s Pravilnikom za izvajanje posebnega socialnega programa »Skrb za integracijo invalidov v kulturno življenje«, ki ga izvaja tudi naše društvo. Letošnje srečanje je soorganiziralo Medobčinsko društvo invalidov Murska Sobota, ki letos praznuje 50. obletnico, bilo pa je še prav posebej slovesno, saj pevska revija ZDIS obeležuje 25. jubilej.

DP balinanje ekipno v Kranju

Medobčinsko društvo invalidov Kranj je bilo izvajalec državnega prvenstva ekipno v balinanju za invalide - Zveze za šport invalidov Slovenije – Slovenskega paraolimpijskega komiteja.

Državno prvenstvo je potekalo v soboto, 3. junija 2023 na balinišču Športnega društva Primskovo in balinišču društva Center.

Slovesen podpis Poslovnika o delu KOO Dolenjske in Bele krajine

V mestni hiši v Novem mestu so vsa DI iz KOO Dolenjska in Bela krajina slovesno podpisala Poslovnik o delu KOO.

Peter BRŠEK, predsednik ZDIS je prisotnim orisal delovanje največje reprezentativne invalidske organizacije v Sloveniji – Zveze delovnih invalidov Slovenije v obdobju, ko je prevzel njeno vodenje. V prijetnem in sproščenem vzdušju so si prisotni izmenjali novice o svojem delu v DI. 
 

Fotografije: ZDIS

Aktivnosti DI Sevnica

Dne 15. marca je bil redni letni zbor članov DI Sevnica v prostorih jedilnice Savo Kladnik, Sevnica. Zbora se je udeležilo 77 članov ter povabljeni gosti iz DI Krško Mimica Stopinšek, vodja za družbene dejavnosti na občini Sevnica Mojca Sešlar, novoizvoljeni predsednik ZDIS Peter Bršek ter sekretarka ZDIS mag. Tanja Hočevar.

V 30 minutnem premoru je spregovoril načelnik policijske postaje Sevnica o nasilju nad starejšimi ter o spletnih prevarah na računalniku.