DP balinanje ekipno v Kranju

Medobčinsko društvo invalidov Kranj je bilo izvajalec državnega prvenstva ekipno v balinanju za invalide - Zveze za šport invalidov Slovenije – Slovenskega paraolimpijskega komiteja.

Državno prvenstvo je potekalo v soboto, 3. junija 2023 na balinišču Športnega društva Primskovo in balinišču društva Center.

Po predhodnih Območnih tekmovanjih, se je na državno prvenstvo uvrstilo šest ženskih ekip in devet moških ekip, skupaj okoli 80 invalidov udeležencev prvenstva.
Otvoritveni nagovor na balinišču Primskovo so imeli Janez Zelnik, predsednik MDI Kranj, podpredsednica Zveze za šport invalidov Slovenije – Slovenskega paraolimpijskega komiteja Maja Bobnar in župan MO Kranj Matjaž Rakovec.

Državni prvaki pri ženskah ekipah so po napeti finalni tekmi postali DI Ajdovščina -Vipava, drugo mesto so osvojili članice MDI Kranj, tretje mesto pa članice MDDI Radovljica, ki so prav tako v napeti končnici bile uspešnejše od MDI Koper.
Pri moških ekipah so zmagali člani Društva invalidov Postojna, pred presenečanjem DIO Kranjska Gora in tretjim MDI Kranj, ki je bilo boljše od četrtega MDI Šaleške doline, Velenje.
 

Avtor: Janez Zelnik, MDI Kranj
Avtor fotografij: Janez Zelnik, MDI Kranj