april 2020

Aktivni invalidi v DI Trbovlje

Tudi pri nas si želimo še kako sprostitve ukrepov.
Včeraj smo imeli rezerviran pevski tabor Ankaran - kaj klicev pevcev sem imela, kako jim je hudo, ker ne bo našega druženja. Aprilski kopalni dan 18.4. je mimo.
Ponovno klici članov, saj smo vedno v dopoldanskem času izkoristili 3 urice za nakupovanje v Lentiju - sadike paradižnikov, paprike in seveda tudi kaj za obleč, nekateri pa so si privoščili le kavico. Potem pa dobro kosilo in kopanje v krasni termalni vodi lendavskih toplic. Vsega tega ni bilo.

MDDI Celje: Korona in naša osama

Dragi člani MDDI Celje. Draga moja družina...

Spet je teden naokoli in višja sila nam preprečuje srečanje zaradi nas, zaradi vas, da ostanemo zdravi.Treba je biti doma, skoraj zaprt v karanteni...

Pa vendar, skozi telefonske pogovore vem in čutim, da se zelo pogrešamo, a polepšamo si trenutke s vzpodbudami.
A tudi ta čas bo minil, ko se bomo lahko spet družili in se objeli ter poveselili. Naša medsebojna pomoč ima dolge lovke in odprti smo za vsakogar.

Predlog Zveze delovnih invalidov Slovenije za dopolnitev Zakona o spremembah in dopolnitvah Zakona o interventnih ukrepih za zajezitev epidemije Covid-19 in omilitev njenih posledic za državljane in gospodarstvo.

Nova dopolnitev zakona za blaženje posledic epidemije izmed ostalega vključuje omilitev pogojev za prejem pomoči in razširja krog upravičencev do pomoči.

Iz DI Trbovlje

So meseci in dnevi, ko imaš dela na društvu  - vsega vrh glave in razmišljaš, kaj ti je tega treba in v mislih že počasi razmišljaš o zaključku dela na društvu.

DI Sevnica: Aktivnosti v času epidemije

Ob pandemiji virus COVID-19 je svoja vrata za osebne, fizične stike s člani zaprlo tudi Društvo invalidov Sevnica. A kljub vsemu se določene aktivnosti izvajajo, saj moramo obveznosti tudi v teh časih izpolnjevati.

DI Sevnica: Kaj se je dogajalo v našem društvu

IZLET

V ponedeljek, 20. januarja smo se odpravili na kopalni dan v Terme Tuheljske Toplice na Hrvaškem. 

PONOVNI predlog Zveze delovnih invalidov Slovenije za dopolnitev 57. člena Zakona o interventnih ukrepih za zajezitev epidemije Covid-19 in omilitev njenih posledic za državljane in gospodarstvo.

PONOVNI PREDLOG ZVEZE DELOVNIH INVALIDOV SLOVENIJE 

ZA DOPOLNITEV 57. ČLENA 

ZAKONA O INTERVENTNIH UKREPIH ZA ZAJEZITEV EPIDEMIJE COVID-19 IN 

OMILITEV NJENIH POSLEDIC ZA DRŽAVLJANE IN GOSPODARSTVO

 

DI Ribnica: Angela Jalovec: Zakaj je do tega prišlo

Zakaj do tega je prišlo

Zakaj do tega je prišlo,
da nam je pri duši vsem težko.

Cel svet trepeta,
saj virus COVID 19 nevidno okoli skaklja.

Maske, rokavice, nosimo mi vsi, 
da zaščiteni pred njim bi bili.

Zdravniki trudijo se zelo 
in na udaru so močno.

Na udaru pa so še drugi vsi, 
ki v službo so odšli.

Predlog Zveze delovnih invalidov Slovenije za dopolnitev 57. člena Zakona o interventnih ukrepih za zajezitev epidemije Covid-19 in omilitev njenih posledic za državljane in gospodarstvo.

PREDLOG ZA DOPOLNITEV 57. ČLENA

ZAKONA O INTERVENTNIH UKREPIH ZA ZAJEZITEV EPIDEMIJE COVID-19 IN OMILITEV NJENIH POSLEDIC ZA DRŽAVLJANE IN GOSPODARSTVO

 

Eden izmed ukrepov za blaženje negativnih posledic virusa COVID-19 za državljane je tudi določitev enkratnega solidarnostnega dodatka za upokojence, ki je opredeljen v 57. členu zakona o interventnih ukrepih. V Zvezi delovnih invalidov Slovenije močno podpiramo predlagani ukrep, vendar menimo, da je navedeni člen potrebno dopolniti.