DI Sevnica: Aktivnosti v času epidemije

Ob pandemiji virus COVID-19 je svoja vrata za osebne, fizične stike s člani zaprlo tudi Društvo invalidov Sevnica. A kljub vsemu se določene aktivnosti izvajajo, saj moramo obveznosti tudi v teh časih izpolnjevati.

7. marca je DI Sevnica še uspešno izvedla Državno prvenstvo v šahu za posameznike, ki je bilo v Boštanju. V ta namen smo pripravili in dali v izdelavo Bilten državnega prvenstva in ga dostavili vsem udeležencem, ki so bili v Boštanju.

Redno pošiljamo tudi čestitke našim članom ob rojstnem dnevu.

Članice društva izdelujejo zaščitne maske in jih delimo med naše člane, kateri jih potrebujejo, prav tako pa smo v telefonskih kontaktih z našimi člani. 

V tem času, ko smo v samoizolaciji, urejamo društvene prostore in arhiv društva.

Redno kontaktiramo s strokovno službo ZDIS in s sekretarko ZDIS, mag. Tanjo Hočevar.

Pozivamo člane, da če potrebujejo pomoč in ne vedo, kako si pomagati, naj pokličejo na DI Sevnica in bomo svetovali in pomagali.

In sporočilo sekretarke ZDIS mag. Tanja Hočevar za DI Sevnica

Bližamo se že mesecu dni odkar smo bili zaradi epidemije primorani odpovedati vse aktivnosti in obljubljajo nam, da se bodo ukrepi počasi začeli rahljati. Invalidi sodijo v rizično skupino in zanje bodo ukrepi veljali najdlje.

A se ne dajmo!

Naredimo si lepe dni.

Naredimo lep dan tudi komu drugemu.

Ne pozabimo tudi na druženje – vendar v drugačni obliki kot smo ga bili vajeni!

Vsak dan pokličite koga in mu povejte, kaj se vam je lepega zgodilo. Najdite majhne, a lepe stvari: pomlad prihaja, ptički so, rastline brstijo, ... Ste naredili kaj zanimivega? Zabavnega prebrali? Videli kaj nenavadnega? Kaj dobrega skuhali, jedli?

Bodite pozitivni in prijazni do drugih!

Razumite, res moramo biti doma!

Razumite, res se ne smemo družiti! 
 

Želim vam lepe praznike. Ostanite zdravi. Ostanite doma.
 

Predsednik DI Sevnica, Franc Boljte
Tajnik DI Sevnica, Roman Novšak