MDDI Celje: Življenje je kot reka

Življenje je kot reka

Življenje je kot reka. Nekatere reke teko mirno, ob neurjih pa so reke hujše kot brzice. In te brzice so tudi zajele ves svet, ko se človek boji za človeka, za življenje.  O h kar ni za poslušati poročil . ja , ta korona je kot najhujša brzica, huda nočna mora ki je vsem spremenila življenje. Pa vendar, stvari se umirjajo, navadili smo se, da gremo le ob nujni primeri od doma z masko in razkužilom.  Vse je prazno, skoraj nikogar ne srečaš, da bi pokramljal ali s prijateljem spil kavico in malo poklepetal.

Žal nam je ta čas prekrižal tudi načrte za delo .Mnogi delavci so na čakanju, mnogi ljudje pa , žal sami zaprti med štiri stene. Zelo se zavedajo, da je bolje potrpeti in biti doma, da ne bi zboleli. A dolg čas je prav tako huda stvar. Današnja tehnologija pa nam vendarle omogoča, da se lahko slišimo s prijatelji preko telefonov. Nekateri pa, pravijo, so naprednejši in uporabljajo novejšo tehnologijo.

Posebno dolg čas je varovancem v domov upokojencev. Naša članica, ki šteje skoraj 97 let je do nedavnega s pomočjo hodila v park, se družila s sostanovalci in kramljala s sorodniki, ki so jo obiskovali. Sedaj pa je vse drugače. Mučno je, pravi, a sreča, da se korona ni vselila v njihov dom. Delavci se trudijo jim krajšati čas, a kaj, ko jih je premalo. Dan pa je dolg, pravi.

Naši invalidi so zelo veseli vsakega klica, ki jim skrajša dan. Zelo pogrešajo druženja in športne aktivnosti . Res drži, da je rekreacija prijetnejša v družbi.

Žal se pojavljajo tudi razne težave, ki so vezane na papirologijo, zato se s posameznikom tu pa tam dobimo v pisarni, da napišemo kakšno vlogo, prošnjo in tudi ugovor. Komunikacija z »bojno« opremo je res malo drugačna, pa vendar gre. Ob upoštevanju navodil glede razkuževanja in nošenja mask, gre. Žal se bomo morali privaditi, da je treba prostor prezračiti, razkužiti roke in delovno orodje in se na razdalji z masko pogovarjati. 

Do nadalnega pa smo vsako dnevno upeti na kontaktiranje po telefonu in emajlov z člani in urejanje dokumentacije in arhivov. Za urejanje arhive in članstva res ni bilo časa, saj je drugih aktivnosti veliko. 

Upajmo, da tudi to kar najhitreje mine in bo pandemija le še grenak spomin.

Vsem želim, da ostanete zdravi , vsi skupaj pa si želimo čimprejšnjega srečanja.

Srečno!

 

Dragica Mirnik, MDDI Celje