junij 2017

7. skupina na usposabljanju "Koledar kapacitet - spletna aplikacija"

DI Ljubljana - Šiška, DI Ljubljana - Bežigrad, ODI Dravinjske doline, DI Muta, DI Dravograd, DI Mežiške doline, MDI "Drava" Radlje ob Dravi, MDI Kamnik, DI Slovenj Gradec.

MDI Sežana - interni nadzor

Dobro pripravljena vsa dokumentacija olajša pregled aktivnosti na področju izvajanja posebnih socialnih programov, ki jih je društvo izvedlo v preteklem letu.

DI Ilirska Bistrica: balinarski turnir invalidov v Ilirski Bistrici

Balinarke in balinarji Društva invalidov Ilirska Bistrica že dvajset let organizirajo v juniju v počastitev občinskega praznika in dneva državnosti meddruštveno športno srečanje v balinanju na baliniščih v parku v Ilirski Bistrici. Tokrat se je turnirja balinarskih trojk udeležilo 11 moških in 10 ženskih ekip iz društev invalidov Piran, Izola, Koper, Sežana, Pivka, Postojna, Cerknica, Logatec, Vrhnika, Žiri in domačega društva.

DI Hrastnik: Tržnica hrastniških društev, organizacij in malih podjetij

V petek,16.6.2017 se je Društvo invalidov Hrastnik predstavilo na Tržnici hrastniških društev, organizacij in malih podjetij. Tržnica je potekala v sklopu Poletnega festivala hrastniške knjižnice, ki ga že tradicionalno v sklopu prireditev občinskega praznika organizira Knjižnica Antona Sovreta Hrastnik. Na prireditvi, ki je potekala na prostorih tržnice, se je predstavilo preko 20 društev, organizacij in malih podjetij. Prireditev je na svoj prijetno hudomušen način vodil Matej Kaiser.

DI Hrastnik: Ekskurzija v Varaždin, Ludbreg in Sigetec

Člani Društva invalidov Hrastnik smo se v soboto, 17. junija 2017 odpravili na letno ekskurzijo. Tokrat smo za cilj našega popotovanja izbrali hrvaško Podravino. Že ob odhodu s hrastniške tržnice je bilo na avtobusu odlično vzdušje, ki se kljub dolgi vožnji ni spremenilo, saj smo veselo pričakovali, kaj bo prinesel dan. Po kavici pred hrvaško mejo smo nadaljevali pot na Hrvaško.

DI Hrastnik: Delavnica izdelovanja nakita v hrastniški knjižnici

Kot predstavnica Društva invalidov Hrastnik sem vodila že tradicionalno delavnico nakita za starejše in otroke v knjižnici. Delavnica je potekala v okviru Poletnega festivala hrastniške knjižnice. Udeležba je bila super, prisotni zadovoljni, izdelki pa krasni. Izdelovali smo prstane, dekleta zase, fantje pa za .... rekli so, da za mamice.

Jana Perpar 

DI Dornberk - interni nadzor

Novi predsednik društva je zavzeto spremljal potek nadzora in obljubil, da bo sledil navodilom nadzorne skupine.

6. skupina na usposabljanju »Koledar kapacitet - spletna aplikacija«

DI Zagorje ob Savi, DI Vrhnika, DI Sevnica, DI Radeče, DI Trbovlje, DI Hrastnik, DI Krško, DIO Brežice.

5. skupina na usposabljanju "Koledar kapacitet - spletna aplikacija

DI Ajdovščina-Vipava, DI Dornberk, MDI "Krn" Tolmin, MDI Goriške, MDI Idrija-Cerkno, DI Pivka, MDI Sežana, DI Ilirska Bistrica, MDI Cerknica-Loška
dolina - Bloke, MDDI Celje.      

Usposabljanje za aktivno sodelovanje in neodvisno življenje invalidov

Udeleženci usposabljanja so obnovili znanje s področja invalidskega zavarovanja in sodelovali v petih delavnicah: "Kako se invalidi odločimo, da živimo kvalitetno življenje?; Kaj in kako lahko svetujem kot prostovoljec?; Kako se učinkovito zavzeti zase in pri tem ohraniti dobre odnose?; Kako naj delovni invalidi prepoznamo ljudi, ki nas čustveno in psihično zastrupljajo ter kakšne obrambne strategije lahko pri tem uporabimo?; Komuniciranje v medosebnih odnosih." Za zaključek pa so poslušali še predavanje dr.Golouha o težavah s prebavili. 

DI Slovenska Bistrica - interni nadzor

Zaradi dobro pripravljene dokumentacije je bil nadzor hitro končan.

DI Ribnica - interni nadzor

Komaj je nova tajnica Marija pričela z delom v društvu, pa je že morala pripravljati dokumentacijo za interni nadzor.