September 2022

Delavnica »Priprava domače marmelade«

Da so delavnice in druženje velikega pomena, že dolgo vemo.

Izmenjava izkušenj, bistrenje uma in duha na način, ki je invalidom zanimiv in koristen, je pravi izbor.

Leto nas je obdarilo z obilico sadja. S članico sva sadje nabrali na domačiji, pripravili vse potrebno in se s člani dogovorili po katerem receptu bomo pripravili ta zanimiv izdelek, ki naj ne bi manjkal v nobeni domači shrambi.

Golažijada

Lep nedeljski dan. Prav primeren za druženje. In tako smo se manjša skupina z  društvom Dobra volja, udeležili tekmovanja v kuhanju golaža. Klepetanja, smeha in izmenjave izkušenj ni manjkalo. Ob glasbi, veselih pogovorih in izmenjavi receptov je bil golaž skoraj prehitro gotov. Komisija je izbrala tri najboljše izmed vseh odličnih in okusnih golažev. Obiskovalci so ga lahko poizkusili in si bili enotni, da je komisija imela res zelo težko nalogo, saj je bil eden golaž boljši od drugega. Prazni kotlički so to trditev potrdili.

90 let naše članice Zinke Kostanjšek

Danes je poseben dan, dan katerega je dano doživeti redkim in posebnim  ljudem. In ta dar je doživela naša spoštovana članica Zinka Kostajnšek.

In kdo je gospa Zinka?

Aktivnosti DI Sevnica v prvi polovici leta 2022

Društvo invalidov Sevnica je bilo v poletnem času  zelo aktivno, saj smo v tem času izpolnjevali vse zastavljene cilje in izvajali vseh osem posebnih socialnih programov.

Udeležba naših članov na vseh dogodkih, ki smo jih organizirali, je bila zelo zadovoljiva, saj vidimo, da je druženje članov potrebno, saj smo socialna bitja in rabimo drug drugega, predvsem pa izpolnjujemo naše poslanstvo in to je skrb za invalida.

 

Razstava unikatnih izdelkov v Galeriji Krmelj

V Galeriji Krmelj je bila konec avgusta na ogled razstava ročnih del ustvarjalk iz celotne Slovenije (članic DI Zveze delovnih invalidov Slovenije), ki jih je v Krmelj povabila Metoda Bec (članica DI Sevnica), vodja sekcije ročna dela Sončnice, ki deluje pod okriljem Društva Svoboda Krmelj. Sončnice so najmlajša sekcija omenjenega društva in delujejo od leta 2019, kljub kratkemu obstoju pa je njimi že kar nekaj samostojnih razstav.

DI Laško: občinski list občine Laško

Na str. 36; 41. in 42. je tajnica Danica BELEJ strnila letošnje aktivnosti v društvu. Ker vsaka družina v občini dobi brezplačni izvod, je to priložnost za predstavitev aktivnosti društva.

Laški bilten

Avtor: Danica BELEJ, tajnica DIO Laško

Usposabljanje za zaposlene in brezposelne invalide in aktive delovnih invalidov, Zdravilišče Radenci, 9.-11.9.2022

V Zdravilišču Radenci je Zveza delovnih invalidov Slovenije izvedla letošnje drugo Usposabljanje za zaposlene in brezposelne invalide in aktive delovnih invalidov.

Prvi dan so udeleženci poslušali dve predavanji, na razpolago je bila tudi pravna pomoč, popoldne pa še kulturna predstava. Cel drugi dan so bili udeleženci razporejeni v delavnice, skupaj smo si ogledali tudi tekmi naših košarkarjev in odbojkarjev, zadnji dan pa je sledilo še eno predavanje.