Razstava unikatnih izdelkov v Galeriji Krmelj

V Galeriji Krmelj je bila konec avgusta na ogled razstava ročnih del ustvarjalk iz celotne Slovenije (članic DI Zveze delovnih invalidov Slovenije), ki jih je v Krmelj povabila Metoda Bec (članica DI Sevnica), vodja sekcije ročna dela Sončnice, ki deluje pod okriljem Društva Svoboda Krmelj. Sončnice so najmlajša sekcija omenjenega društva in delujejo od leta 2019, kljub kratkemu obstoju pa je njimi že kar nekaj samostojnih razstav.
V letošnjem letu so sklenili, da je čas, da svoja dela predstavijo tudi vodje delavnic, mentorice, ki svoje znanje predajajo naprej in tako ohranjajo mnoga  znanja, nekatera že skoraj pozabljena, pa tudi nekatera nova. Svoje čudovite unikatne izdelke so tokrat na ogled postavile mentorice, ki delujejo v svojih domačih okoljih kot vodje delavnic in sicer Marija Bahun iz Velenja (MDI Šaleške doline, Velenje), Marija Golob iz Novega mesta (MDI Novo mesto), Slavica Gorjup iz Kamnika (MDI Kamnik), Barbara Gvardjančič iz Ljubljane (DI Ljubljana Moste – Polje), Tatjana  Jarc iz Dvora, Slavica Špehar iz Kočevja (DI Kočevje) in domačinka Metoda Bec (DI Sevnica).

Dogodek, ki ga je z izbranimi besedami povezovala Milena Knez,  so z nastopi popestrile pevke ženske skupine Lokvanj in Krmelja, učenka OŠ Krmelj Zoja Prelogar, tudi članica sekcije ročnih del Sončnice z recitalom in Matej Mastnak s petjem in igranjem na klaviature. Številni obiskovalci so si z veseljem ogledali razstavljene izdelke in bili navdušeni nad izvirnostjo in domiselnostjo razstavljalk.

Avtorica: Anita Šiško, Društvo Svoboda Krmelj