90 let naše članice Zinke Kostanjšek

Danes je poseben dan, dan katerega je dano doživeti redkim in posebnim  ljudem. In ta dar je doživela naša spoštovana članica Zinka Kostajnšek.

In kdo je gospa Zinka?

Tiha, mirna in prijazna gospa, ki jo je življenje preizkušalo že v rani mladosti. Rojena v vasici na svetem Roku ob Sotli. Ko ni bilo več kart za hrano za otroke, je morala od doma. Kot štirinajst letna deklica je odšla v svet za gospodinjsko pomočnico. Ni bilo denarja za šolanje in tako je celo delovno dobo pridno hodila v različne službe kot kuhinjska delavka. V zakonu sta se ji rodila sinova in pred štirimi leti se je morala spopasti z bolečino ob izgubi starejšega sina. Trdo in težko delo  sta jo kalili in spustili sledi na njenem zdravju.

Pred 27 leti se je preselila v Vojnik, kjer ji je najbolj všeč. Vsako jutro se odpravi na sprehod, kaj poklepeta s krajani in pove, da imamo danes vse. Njena skromnost in veselje do vsakega dne jo spremljata skozi leta življenja. Ni ji bilo lahko, danes ima veliko. Živi v prelepem kraju, kjer lahko opazuje naravo  in si le želi miru in zdravja.

S poverjenicama Hermino Lipovšek  in Mileno Založnik smo ji pripravili presenečenje. Ob visokem prazniku smo ji zaželele obilo zdravja, veselja in dobrega počutja v njej dragem kraju. Voščilu se je pridružil župan občine Vojnik Branko Petre z lepimi mislimi in Zinki so se zalesketale oči, polne miline in solz sreče kar ni mogla skriti. S članico Milo Ramšak, ki se približuje devetemu križu, sta obljubili, da se ob letu spet dobimo tukaj, v pisarni našega društva. Lepe želje sta izrazila tudi Ljubiša in Boža Leban.

Ja spoštovana Zinka, naj se vam izpolnijo želje, tudi tiste, ki so skrite na dnu srca in naj vas na vsakem koraku spremljajo še naprej radost, veselje, sreča in ponos, da vam je dano nositi devet križev v zdravju in zadovoljstvu. Vaš nauk, da nam  danes nič ne manjka, če smo zdravi in imamo mir, si je vredno zapomniti.

Solzici  sreče in ponosa, da smo se spomnili na vas, da vam je lepe želje izrekel tudi gospod župan, pa je danes dovoljeno da se iskri na vašem obrazu..

Vse dobro in bodite še naprej tako pozitivni in se veselite vsakega dne, pa naj bo sončen, viharen ali meglen.

Srečno!

Dragica Mirnik

Predsednica MDDI Celje