July 2022

DI Trbovlje – Planinski dan Alpska tromeja

Že v letu 2020 in 2021 smo imeli  v programu  planinski dan Alpska tromeja z ogledom Ziljske doline, Dobrača, Kanalske doline z Ovčjo vasjo.  Epidemija nam jo je zagodla, tako da smo  ta planinski dan ponovno dali v program za leto 2022. In uspelo nam ga je realizirati.

TROJNO PRAZNOVANJE DRUŠTVA INVALIDOV AJDOVŠČINA – VIPAVA

25. JUNIJ 2022 je bil še posebej svečan dan za naše društvo. Ta dan smo si izbrali za slavnostno praznovanje 40. obletnice nenehnega delovanja društva, za tradicionalno srečanje invalidov Slovenije in praznovanje dneva državnosti.
 
V jutranjih urah smo se zbrali na v čudovitem naravnem okolju sredi Nanoške planote na Turistični kmetiji Abram. Živahno in dobrodušno spoznavno klepetanje je prekinil mogočni zvok slovenske himne. S ponosom smo se poklonili slovenski zastavi- Sloveniji. 

Aktivnosti MDDI Šentjur 2022

Tudi v letošnjem letu smo Šentjurski invalidi zelo aktivni.

V mesecu marcu smo izvedli zbor članov, obenem pa smo obeležili materinski dan, saj nam je datum 25. marec dal priložnost, da se spomnimo in skupaj izkoristimo priložnost praznika.

24. REVIJA PEVSKIH ZBOROV DRUŠTEV INVALIDOV ZVEZE DELOVNIH INVALIDOV SLOVENIJE, MUTA, 14.5.2022

Izvedli smo  24. pevsko  revijo pevskih zborov društev invalidov Zveze delovnih invalidov Slovenije in sicer v sodelovanju z Društvom invalidov Muta, tudi letos  v prilagojeni obliki, brez gledalcev in skupnega druženja pred in po reviji.  DI Muta  je bilo soorganizator revije že drugič, prvič že leta 2005.