24. REVIJA PEVSKIH ZBOROV DRUŠTEV INVALIDOV ZVEZE DELOVNIH INVALIDOV SLOVENIJE, MUTA, 14.5.2022

Izvedli smo  24. pevsko  revijo pevskih zborov društev invalidov Zveze delovnih invalidov Slovenije in sicer v sodelovanju z Društvom invalidov Muta, tudi letos  v prilagojeni obliki, brez gledalcev in skupnega druženja pred in po reviji.  DI Muta  je bilo soorganizator revije že drugič, prvič že leta 2005.

Revija pevskih zborov je potekala v športni dvorani OŠ Muta, s pričetkom ob 15. uri. Pred športno dvorano OŠ Muta je dobrodošlico pevskim zborom zaželel Pihalni orkester Muta.  Za uvod je domači ženski pevski zbor >Klasje< zapel Zdravljico.

Prireditev je vodila članica DI Muta, ki je izrekla posebno dobrodošlico predsedniku DI Muta g. Janezu Tratniku, županu Občine Muta g. Mirku Vošnerju in podpredsedniku ZDIS, g. Ivanu Kostrevcu, ki so tudi nagovorili zbrane ter seveda pevskim zborom, ki negujejo tradicijo zborovskega petja v naših društvih invalidov.

Nastopilo je 21.  pevskih zborov iz 20 društev invalidov - >> program v prilogi <<.

Za zaključek so vsi pevski zbori skupaj zapeli dve pesmi pod vodstvom Klavdije Štaher, DI Muta in sicer:  Marica Vozlič, Jože Leskovar: Pozdravna pesem in S.V. Avsenik, Marjan Stare: Slovenija, od kod lepote tvoje.

Za presenečenje zaključka revije pa je poskrbel ansambel >Diaton<.

Vsak pevski zbor je prejel simbolično spominsko darilo jekleno vrtnico, ki jo je izdelal Maut d. o. o. in maketo Mitnice ki jo je izdelal  VDC Radlje ob Dravi.

Zahvala vsem pevcem, financerjem revije in prostovoljcem DI Muta za čudovito sobotno popoldne.

 

Povezava: >> galerija vseh slik <<