Aktivnosti MDDI Šentjur 2022

Tudi v letošnjem letu smo Šentjurski invalidi zelo aktivni.

V mesecu marcu smo izvedli zbor članov, obenem pa smo obeležili materinski dan, saj nam je datum 25. marec dal priložnost, da se spomnimo in skupaj izkoristimo priložnost praznika.

V mesecu aprilu,dne 22.04.2022,smo organizirali kopalni dan v terme Dobova. Udeležilo se je veliko članov invalidov. Po kopanju smo imeli kosilo v znani gostilni Cetin. Po kosilu pa smo si še ogledali grad Brežice, kjer so nam predstavili njegovo bogato zgodovino. Sledil je povratek proti domu.

V mesecu maju, dne 20.05.2022, smo Šentjurski invalidi tradicionalno romali k Mariji Pomagaj na Brezje. Po opravljenem Bogoslužju smo si ogledali Čebelarski muzej v Radovljici, nato smo se odpeljali v Gorjušo, tam smo si ogledali železno jamo. V jamarskem domu pa smo zaključili s kosilom, nato je sledil povratek domov. Romarjev sta bila dva avtobusa. Imeli smo ugodno vreme, tako da je bilo prav prijetno in veselo.

V mesecu juniju, dne 24.06.2022, smo organizirali kopalni dan v Izoli, in sicer invalidov je bilo za en avtobus. Najprej smo si ogledali park vojaške zgodovine v Pivki, sledilo je kosilo v Portorožu, nato pa kopanje v Simonovem Zalivu v Izoli. Ogledali smo si tudi Arheološki park Izola, nato je sledil povratek proti domu. Za dobro voljo pa je cel dan skrbel harmonikar Domen. Prepevali smo lepe slovenske pesmi, tako, da je bilo prav luštno.

V našem društvu vse dogodke maksimalno izkoristimo. Ob koncu naši člani vedno veselo sprašujejo kam gremo naslednjič.

Hvala vsem udeležencem za prijetno druženje.

 

MDDI Šentjur

Vlado ROBIČ, predsednik