July 2020

»Občina po meri invalidov« za leto 2020

Projektni svet svoje aktivnosti za podelitev listine »Občina po meri invalidov« za leto 2020 neutrudno pelje naprej, kljub oviram zaradi epidemije in veselimo se letošnjih rezultatov dela v občinah kandidatkah: Lenart in Muta.

Prilagojeno delo v MDI Kamnik

Tudi v MDI Kamnik se pri izvajanju aktivnosti prilagajamo trenutni situaciji in upoštevamo ukrepe Vlade RS in priporočila NIJZ. Na fotografiji so člani izvršnega odbora, ki so na seji dorekli način izvajanja aktivnosti društva v spremenjeni situaciji.

Janez Sedušak, predsednik DI  

Nadzor v DI Ljubljana – Moste – Polje

Delovanje in izvedene aktivnosti društva v preteklem letu so nam predstavili Diko Ivanović, predsednik; Alenka Kocuvan, podpredsednica; Nenad Đekanović, predsednik NO.

Nadzor v MDI Cerknica – Loška dolina – Bloke

Bogata slikovna dokumentacija aktivnosti na steni in pokali pridobljeni na športnih tekmovanjih so nas pričakali na nadzoru pri katerem so sodelovale Olga Otoničar, predsednica; Jadranka Janeš, članica NO in delno Tatjana Homovec, tajnica.

Nadzor v MDI Krn Tolmin

Dragica Rovšček, predsednica; Karmen Perinčič, podpredsednica; Marija Gruden, predsednica NO in Zlatka Črmelj, tajnica so v besedi in z dokumentacijo predstavile delo in aktivnosti izvedene v letu 2019.

Pehtranova potica in hruškovo zdravilo pa sta bila tudi odlična.

DI Trbovlje – Planinski dan

Kljub temu, da so se ponovno zaostrili pogoji izvedbe  različnih aktivnosti, nam je uspelo realizirati planinski dan  11.7.2020 – HOJA MED KROŠNJAMI na Rogli.

USPOSABLJANJE ZA AKTIVNO ŽIVLJENJE IN DELO, Laško, 30.6.-1.7.2020

Zaradi epidemije COVID-19 smo bili primorani poiskati nadomestne termine za izvajanje aktivnosti ZDIS, katere smo prilagodili trenutnim razmeram in hkrati upoštevali priporočila NIJZ: socialna distanca, imeli smo zaščitne maske; pred vhodom in ob izhodu iz prostora smo si razkužili roke.

Novičke iz DI Trbovlje

Po sprostitvi ukrepov smo pričeli z realizacijo sprejetega programa dela za leto 2020. 
Tako smo vsem prijavljenim za koriščenje družinske psihosocialne rehabilitacije v objektih ZDIS  v juniju in juliju  izdali napotnice. Pridobili smo  termine drugih društev in tako omogočili tudi tistim, ki jim za leto 2020 ni bila dodeljena pravica koriščenja, da le-to koristijo. 

MDIO Litija in Šmartno pri Litiji, socialno podjetje - dejavnosti društva ponovno zaživele

DEJAVNOSTI DRUŠTVA PONOVNO ZAŽIVELE 

Marsikomu izmed nas se je čas v času epidemije »ustavil«. Stavek, ki smo ga najpogosteje slišali je bil: Ostani doma! In večina izmed nas, za katere lahko rečem, da smo bili privilegirani,  je ta nasvet tudi upoštevala. Posledica ukrepov  pa kot vemo je bila, da je velik del družabnih aktivnosti, ki se sicer dogajajo v društvu, v tem času zamrl.

Priznanje Območnemu društvu invalidov Dravinjske doline

Občina Slovenske Konjice je ob 50. letnici delovanja Območnemu društvu invalidov Dravinjske doline podelila »Srebrni konjeniški grb«.

"Psihosocialna rehabilitacija" - Dolenjske Toplice 20.06. - 27.06.2020

Po končani epidemiji COVID-19 smo se 7-dnevnega programa »Psihosocialna rehabilitacija« za zaposlene in brezposelne invalide lotili z vso resnostjo. Ob sprejemu je medicinsko osebje udeležence seznanilo s priporočili NIJZ za preprečevanje širjenja okužbe z virusom in jim izmerilo telesno temperaturo.

Nadzor v DI Črešnjevec

V čudovito prenovljenih poslovnih prostorih društva so pri pregledu dokumentacije za leto 2019 sodelovali: Anton Kolar, predsednik; Anka Pušnjak, računovodstvo; Mihaela Napast, članica NO in Marjana Kolar, tajnica.