Novičke iz DI Trbovlje

Po sprostitvi ukrepov smo pričeli z realizacijo sprejetega programa dela za leto 2020. 
Tako smo vsem prijavljenim za koriščenje družinske psihosocialne rehabilitacije v objektih ZDIS  v juniju in juliju  izdali napotnice. Pridobili smo  termine drugih društev in tako omogočili tudi tistim, ki jim za leto 2020 ni bila dodeljena pravica koriščenja, da le-to koristijo. 
Od 18.6.2020  do 25.6.2020 smo v sodelovanju z agencijo RELAX letovali v Baški vodi. Agencija je poskrbela za prevoz in namestitev v hotelu ter večerno animacijo. Udeležilo se je 59 invalidov. 
 
27.6.2020 smo popeljali na kopalni dan v Strunjan  25 invalidov – upoštevali smo  navodila NIJZ  glede sedežnega reda v avtobusu. 
 
Društvo invalidov Trbovlje je po koledarju tekmovanj ZDIS za leto 2020   organizator območnega tekmovanja v balinanju.
Zaradi  epidemije CORON-a virusa 19 je majski termin odpadel, zato smo po sprostitvi ukrepov določili datum tekmovanja 4.7.2020.
Udeleženci tekmovanja bi morali biti:  DI ČRNOMELJ, HRASTNIK, KOČEVJE, LITIJA IN ŠMARTNO, METLIKA, NOVO MESTO, RADEČE, RIBNICA, SEVNICA, TREBNJE in TRBOVLJE.
 
Zaradi  ponovnega širjenja okužb v Sloveniji je kar nekaj društev udeležbo odpovedalo. Tako se je tekmovanja udeležilo 6 moških in 4 ženske ekipe.
Na balinišču AMD na Neži  so tekmovale ženske, balinišču BULDOG na Neži pa moške ekipe.
Tekmovanje je potekalo po sprejetem tehničnem pravilniku, sodnika sta bila Frelih Miran in  Zupanc Drago.
Pri ženskah je slavila ekipa MDI Litija – Šmartno pri Litiji, pri moških pa  ekipa Društva invalidov Trbovlje. Obe ekipi sta se uvrstili na državno prvenstvo Zveze za šport invalidov Slovenije – para olimpijski komite, ki naj bi bilo po koledarju  ZŠIS 25.7.2020 v Postojni, vendar se bo zaradi ponovno sprejetih ukrepov  - druženje do 50 oseb, verjetno to prestavilo.
Če bo šlo vse po sreči in ne bo dodatnih omejitev gibanja, bomo 11.7.2020 realizirali planinski dan na Rogli.
Uradne ure potekajo nemoteno, s 1.7.2020 nudimo pomoč pri izpolnjevanju obrazca za pridobitev brezplačne vozovnice v medkrajevnem prometu in jih tudi preko e-pošte pošiljamo na mzi [dot] bv [at] gov [dot] si.
 
V tem mesecu pa planiramo še realizacijo kopalnega dne  25.7.2020 Strunjan in srečanje težjih invalidov – v dveh skupinah zaradi omejitve števila na 50 oseb.
 
Stanka Kink, DI Trbovlje