junij 2020

Nadzor v DI Rimske Toplice

Pri pregledu dokumentacije za leto 2019 so sodelovale: Angela Vodičar, predsednica; Zdenka Mažgon, računovodstvo in Danica Malgaj, predsednica NO.

Nadzor v ODI Zgornje Posotelje, Rogaška Slatina

Prikaz obilice aktivnosti za invalide in zgledno urejena dokumentacija je bila nadzorni skupini predstavljena s strani vodstva društva: Betka Šeligo Plavčak, predsednica; Lidija Vistoropski, tajnica in Martin Leskovar, član NO.

USPOSABLJANJE ZA AKTIVNO ŽIVLJENJE IN DELO

Zveza delovnih invalidov Slovenije je po končani epidemiji COVID-19 pričela z izvajanjem usposabljanj za zaposlene in brezposelne invalide ter aktive. Vskladu z ukrepi Vlade RS in priporočili NIJZ, so bile skupine invalidov do 50 oseb, upoštevali smo socialno distanco in imeli zaščitne maske. Pred vhodom in ob izhodu iz prostora smo si razkužili roke.

Nadzor v DI Ljubljana – Šiška

Zagnana ekipa društva v sestavi: Dušan Bajuk, predsednik, Jožica Jakša, tajnica in Dragica Bertalanič, predsednica NO, nam je aktivnosti in poročila iz preteklega leta prikazala tudi v digitalni obliki. V času epidemije COVID-19 so sodelovali s CZ in bili tesno povezani s svojimi člani, katerim so priskrbeli zaščitna sredstva.

Nadzor v DI Pivka

Dokumentacijo za nadzor so pripravile: Miroslava Požar, predsednica, Biserka Nadoh, tajnica in Blaženka Pahor, predsednica NO.
Njihovo aktivno vključevanje invalidov v programe rekreacije in športa dokazuje mnogo prejetih pokalov, ki krasijo police DI.
Skrb za svoje rizične člane izkazujejo skozi stalno opozarjanje na ukrepe NIJZ in razkuževanje.  

DI Sevnica: aktivnosti po COVID-19

Po prisilnem dopustu zaradi  epidemije COVID-19  je vrata pisarne  odprlo tudi DI Sevnica.  Prva akcija je bila razširjena seja IO DI Sevnica ki je bila v konferenčni dvorani Komunale Sevnica in na katero smo povabili člane  komisij DI Sevnica ter goste  iz Zdravstvenega doma  Sevnica: direktorico Vladimiro Tomšič in  vodjo oddelka za družbene dejavnosti Mojca Sešler.

Pričetek izvajanja nadzorov v DI – nadzor v DI Grosuplje

V letošnjem letu bo opravljen nadzor v tretjini DI, članov ZDIS. Prvo izmed njih je bilo DI Grosuplje. Skrbno so pripravili potrebno gradivo za pregled. Prisotni so bili: Anica Perme, predsednica DI; Majda Goršič, predsednica NO; Ema Boh, članica IO in Karmen Jurčič, tajnica. Na DI se srečujejo z najbolj ogroženo skupino ljudi, zato skrbijo za varnost in upoštevajo ukrepe NIJZ.