DI Sevnica: aktivnosti po COVID-19

Po prisilnem dopustu zaradi  epidemije COVID-19  je vrata pisarne  odprlo tudi DI Sevnica.  Prva akcija je bila razširjena seja IO DI Sevnica ki je bila v konferenčni dvorani Komunale Sevnica in na katero smo povabili člane  komisij DI Sevnica ter goste  iz Zdravstvenega doma  Sevnica: direktorico Vladimiro Tomšič in  vodjo oddelka za družbene dejavnosti Mojca Sešler. Povabljen je bil tudi  župan občine Sevnica  Srečko Ocvirk in predsednica KS Sevnica Stanka Žičkar. Župan Srečko Ocvirk se je opravičil, gospo Žičkarejvo pa je zamenjala Irena Klenovšek.

Namen seje je bil, da vodilni v sevniški občini predstavijo delovanje občine v času epidemije. 

Gospa Tomšič je predstavila delovanje zdravstvene službe, gospa Sešler  delovanje občine Sevnica,  tako, da smo lahko dobili predstavo kako je potekalo delo  v sevniški občini v času epidemije in kako se moramo obnašati tudi po epidemiji.

Na razmere v katerih smo bili in smo še, smo se prilagodili, prilagodili smo  tudi program dela DI Sevnica. V ta namen smo določili nov termin   turnirja v   balinanju, ki bo 18. junija v drevoredu; četveroboj društev invalidov DI Hrastnik, DI Rimske Toplice,  DI Radeče  in DI Sevnica bo 24. junija na Šmarčni. Pikadisti se bomo srečali 3. julija na Šmarčni.

Pripravljamo tudi srečanje težjih invalidov v Krmelju in na  Šmarčni, predvidoma v avgustu, za datume srečanj  bomo člane naknadno obvestili  po telefonu.

V programu za ohranjevanje zdravja imamo tudi kopalne dneve in izlete; takoj ko bo NIJZ razrahljal ukrepe za avtobusne prevoze, vas člane  obvestili o datumih. 

Društvo invalidov Sevnica se je javno zahvalilo gospe Vladimiri Tomšič,      direktorici Zdravstvenega doma Sevnica,  gospe Mojci Sešler, vodji oddelka za družbene dejavnosti in  gospe Ireni Klenovšek, da so se odzvali na naše  vabilo na sejo IO DI Sevnica   in podali svoje strokovno mnenje.