December 2019

Evalvacija

V sklopu praznovanja 50 letnice delovanja Zveze delovnih invalidov Slovenije in društev invalidov, ki so v letu 2019 praznovali Abrahama, so se 12. decembra 2019 v poslovnih prostorih Zveze delovnih invalidov Slovenije zbrali predstavniki slavljencev na sestanku – evalvaciji in se pogovorili o izvedenih aktivnostih; ali so vse stvari potekale po zastavljenih načrtih in kaj lahko še izboljšamo za v prihodnje.

Dogajanje v DI Sevnica

NOVOLETNO SREČANJE TEŽJIH INVALIDOV

Leto je naokoli in že smo si nazdravili na srečanju, ki je bilo 7. decembra s pričetkom ob 16. uri, v TVD Partizan Boštanj.

DI Sevnica: jesenske aktivnosti

DRUGI JESENSKI IZLET DI SEVNICA

Društvo invalidov Sevnica je 12. oktobra 2019  organiziralo jesenski izlet v Prekmurje, pod vodstvom turistične agencije AP Novak in v organizaciji socialne komisije. 

Nacionalni svet invalidskih organizacij Slovenije (NSIOS) je ob mednarodnem dnevu invalidov organiziral 1. dobrodelni bazar invalidskih organizacij.

Slovenski invalidi so s predstavitvijo umetniških in rokodelskih izdelkov, delom svojih rok, pokazali, da njihove ambicije, želje in potrebe niso veliko drugačne kot pri vseh drugih in da si moramo kot družba prizadevati za zagotavljanje enakih možnosti za vse in za odpravljanje vseh vrst ovir.
 

Usposabljanje za aktivno življenje in delo, Terme Topolšica, 28.-29.11.2019

V Termah Topolšica je Zveza delovnih invalidov Slovenije izvedla letošnje že tretje Usposabljanje za invalide prostovoljce, ki delajo na DI. Udeleženci so prvi dan dopoldne poslušali predavanje, popoldne pa so sodelovali v petih delavnicah. Drugi dan je sledilo še eno predavanje. Društvo invalidov Grosuplje je za udeležence usposabljanja izdelalo darilo ob koncu leta, za kar se jim iskreno zahvaljujemo.

DI Ilirska Bistrica: Obeležje mednarodnega dneva invalidov

Generalna skupščina Združenih narodov je oktobra 1992 razglasila 3. december za mednarodni dan invalidov. V svetu skoraj milijarda ljudi živi z neko obliko invalidnosti, v Sloveniji pa okrog 170.000.

Delovno v jesen po živahnem poletju, DI Ilirska Bistrica

Poletna dejavnost Društva invalidov Ilirska Bistrica je bila živahna, saj smo izpeljali pester program aktivnosti, v katerem ni manjkalo različnih dogodkov.

Šahisti iz DI Zagorje ob Savi državni prvaki v šahu ekipno

Sporočamo  veselo  novico,  da  so šahisti  ekipno  v  postavi:  Janez  Grčar,  Marko  Jurič,  Albin  Bajda,  Franc  Kotnik  in  Bajro  Bajraktarevič

DRŽAVNI  PRVAKI  V  ŠAHU  ZA  LETO  2019.

 

ISKRENE  ČESTITKE.