Dogajanje v DI Sevnica

NOVOLETNO SREČANJE TEŽJIH INVALIDOV

Leto je naokoli in že smo si nazdravili na srečanju, ki je bilo 7. decembra s pričetkom ob 16. uri, v TVD Partizan Boštanj.

Naše članice  so na srečanju predstavile svoje izdelke, ki jih izdelujejo v sekciji ročnih del. Predsednik DI Sevnica, Franc Boljte je v svoji novoletni poslanici zaželel vsem veliko zdravja, sreče in lepih trenutkov za leto 2020 in opisal uspešno delo našega društva na družabnem, organizacijskem, socialnem in športnem področju. 

Tudi za prihodnje leto si želimo, da s pomočjo vseh, idejami, predlogi, naredimo vse, kolikor se da dobro v korist invalidov.

Naša srečanja so dobro organizirana, zato izkoristite priložnosti za druženje in lepe trenutke, ki jih v teh časih v družbi ni veliko. 

 

Obdarili smo tudi 3 člane, ki so imeli v mesecu decembru rojstni dan. Za dobro voljo pa je poskrbel naš član, harmonikar  Lojze.

 

Ob dobri postrežbi, ki ga je pripravil AKTIV KMEČKIH ŽENA BOŠTANJ, se  jim za vse opravljeno lepo zahvaljujemo. 

Kar prehitro smo se morali odpraviti proti domu.

 

Društvo invalidov Sevnica, odbor Krmelj je v soboto, 7. decembra organiziral novoletno srečanje za člane težjih invalidov iz Krmelja, Tržišča in Šentjanža. Srečanja, ki je bilo v gostišču Ulčnik v Tržišču, se je udeležilo 37 članov. Poverjenica odbora je pozdravila navzoče in jim zaželela vse najlepše v novem letu, predsednik DI Sevnica Franc Boljte pa je obdaril člane, ki so imeli v decembru rojstni dan. 

Ob zvokih ansambla Šentjanci je poverjenica odbora vse spodbudila, da so zapeli in zaplesali. 

 

Imeli smo se zelo lepo. Ob prijetnih zvokih ansambla je čas kar prehitro minil. Zahvaljujemo se Gostišču Ulčnik za okusno pripravljeno hrano in lepo postrežbo. 

 

ŠPORTNIKI DRUŠTVA INVALIDOV SEVNICA

Športniki Društva invalidov Sevnica so uspešno zaključili leto 2019 s podelitvijo priznanj za najboljše v namiznem tenisu in šahu, kateri so čez leto  tekmovali med seboj. 

Za vztrajno in požrtvovalno delo na športnem področju smo nagradili tudi vse športnike, ki so stari nad 70 let in smo se jim za neutrudno in požrtvovalno delo najlepše zahvalili, in sicer: Ivana Koncilijo, Antona Gabriča, Antona Zgoneca, Ivana Jelera, Ivana Goleta, Franca Ernestla, Martina Mirta, Francija Derstvenška in Ivana Rajha.

 

USPOSABLJANJE – predavanje dr. Ladislava Golouha

 

 

 

Občina Sevnica v mesecu novembru praznuje svoj praznik. V okviru le-tega smo člani DI Sevnica 6.11.2019, v konferenčni dvorani KOMUNALE Sevnica organizirali predavanje o kožnih boleznih. 

 

V ta namen smo povabili izredno simpatičnega in sposobnega predavatelja oziroma zdravnika, specialista družinske medicine, dr. Ladislava Golouha. 

Izbrana tema je bila za maloštevilne slušatelje zelo zanimiva in poučna, ob enem pa tudi njim ustrezna, saj je dr. Golouh odgovoril na vsa zastavljena vprašanja o njihovih osebnih kožnih znamenjih. 

S prikazanim in dokumentiranim gradivom je zelo nazorno  prikazal na kaj moramo biti pri kožnih znamenjih še posebno pozorni in kdaj moramo hitro ukrepati.

Predavanje je popestril tudi z nekaj šalami tako, da smo bili po dve urnem druženju že kar pravi prijatelji.

Po končanem predavanju se je dr. Golouh posvetil posameznikom, jim pogledal znamenja in podal mnenje, za kar se mu vsi prisotni iskreno zahvaljujemo.

Društvo invalidov Sevnica se pridružuje zahvali prisotnih in bo delalo na tem, da se naslednje leto zopet srečamo.

 

OBISK NA DOMU

V sredo 4. decembra, smo obiskali našega člana Franca Novšaka, na njegovem domu na Drožanjski  cesti v Sevnici. Praznoval je 90. rojstni dan. Obdarili smo ga s skromnim darilom ter mu zaželeli predvsem veliko zdravja in sreče.

 

ZAKLJUČNI TURNIR V PIKADU

Društvo invalidov Sevnica je v sodelovanju z Društvom Kamenček iz Malega Kamna organiziralo zaključni turnir v pikadu, ki je bil dne 10. decembra v prostorih Gasilskega doma na Malem Kamnu.

Turnirja so se udeležili člani DI Sevnica in domačini iz Malega Kamna. 

Skupaj je tekmovalo 18 članov.  Po končanem tekmovanju smo podelili nagrade za leto 2019 in tudi za  turnir na Malem Kamnu.

Najlepše se zahvaljujemo organizatorju za uspešno izveden turnir, za slastno pogostitev in za pozornost – Božička.

 

NOVOLETNA ČESTITKA

Društvo invalidov Sevnica ob vstopu v Novo leto 2020 želi vse lepo, največ pa zdravja, vsem svojim članom.

 

 

Pripravil: Roman Novšak, tajnik DI Sevnica