DI Sevnica: jesenske aktivnosti

DRUGI JESENSKI IZLET DI SEVNICA

Društvo invalidov Sevnica je 12. oktobra 2019  organiziralo jesenski izlet v Prekmurje, pod vodstvom turistične agencije AP Novak in v organizaciji socialne komisije. 

Iz Sevnice smo se odpeljali ob sedmi uri zjutraj. Izleta se je udeležilo 51 članov. Dan smo pričeli na Domačiji LUŠT, kjer smo si v rastlinjaku ogledali način vzgoje in predelave 100 vrst paradižnika. Po ogledu smo paradižnik tudi poskusili in ga nekaj dobili tudi za domov.

V Bogojini nas je pričakal bela golobica na zelenem polju - Plečnikova cerkev  Gospodovega vnebohoda. Kar nekaj časa smo namenili ogledu cerkve.

Po ogledu turistične kmetije in cerkve smo se odpravili na okusno kosilo. Dan pa smo zaključili z dih jemajočim razgledom na ravnice in gričevja Slovenije, Madžarske, Avstrije in Hrvaške, ki smo ga zajeli s 53,50 m visokega stolpa VINARIUM Lendava.

Po ogledu vseh prekmurskih znamenitosti smo se z dobrim vtisom odpravili proti  domu, kamor smo prispeli v večernih urah.

 

PIKADO DI  SEVNICA

Ženska ekipa DI Sevnica je organizirala turnir v pikadu, ki je potekal 4.10.2019 v   Krmelju, v Koloniji pri Kulturnem domu. Zbralo se je 23 pikadistk in pikadistov. Povabili smo tudi člane DI Novo mesto, ki so se prijazno odzvali vabilu. 

Druženje se je nadaljevalo v gostišču Barbara, kjer so poskrbeli za hrano in pijačo.

Ženska ekipa se vsem zahvaljuje za udeležbo.

 

V soboto, 12. oktobra 2019  smo se udeležili regijskega tekmovanja v pikadu -  Zasavje, Posavje in Dolenjska, ki je bilo v Hrastniku, v organizaciji DI Hrastnik.    Sodelovali smo tudi člani DI Sevnica in v obeh konkurencah osvojili 3. mesto, med 12. moškimi in 11. ženskimi ekipami. Naše društvo so zastopali naslednji  člani: moška ekipa: Ivan Umek, Jože Simonišek, Ivan Hribar in Ivan Gole; v ženski ekip: pri ženski ekipi so nas zastopale: Metoda Bec, Lara Bec, Renata Osrajnik in Romana Starič. Vsem se zahvaljujemo za športno borbo in lepo uvrstitev.

 

KOPALNI DAN

Društvo invalidov Sevnica  je organiziralo 4. kopalni dan v  Dobovo, 08. novembra 2019.

 

TURNIR V NAMIZNEM TENISU

V nedeljo, 17. novembra 2019 je bil ob prazniku občine Sevnica v športnem domu Sevnica turnir v namiznem tenisu in šahu.

 

Pripravil: Roman Novšak, tajnik DI Sevnica