junij 2018

DI Sevnica: Usposabljanje invalidov

DI Sevnica že vrsto let posebno pozornost namenja izvajanju posebnega socialnega programa »Usposabljanje za aktivno življenje in delo«. Vodstvo društva skrbi, da so invalidi seznanjeni z novostmi s področja invalidske problematike, od zakonodaje pa do vsebin delovanja. Na tokratnem usposabljanju so se posvetili delovanju ZDIS in zakonodaji, kar jim je predstavil Drago Novak, predsednik ZDIS; mag.

MDI Sežana: izlet v Postojnsko jamo z težjimi invalidi dne 2.6 2018.

Na Medobčinskem društvu invalidov Sežana smo dolgo razmišljali, kam bi letos popeljali naše težje invalide na izlet. Odločili smo se za obisk Postojnske jame. Pri načrtovanju obiska in ogleda, nam je na pomoč je priskočil Haris Bohorč, ki je v Postojnski jami zaposlen.

Seja DI iz Severno primorske koordinacije

DI iz Severno primorske koordinacije so se zbrala na seji, kjer so obravnavali temo varstva osebnih podatkov po novi uredbi EU in se pogovarjali o delovanju društev invalidov.

Usposabljanje za aktivno življenje in delo, Zdravilišče Radenci, 7.-8.6.2018

V Zdravilišču Radenci je Zveza delovnih invalidov Slovenije izvedla letošnje drugo  usposabljanje za invalide, ki prostovoljno delajo na DI. Udeleženci so prvi dan dopoldne poslušali predavanje predstavnic projekta OMRA, popoldne pa so sodelovali v petih delavnicah. Drugi dan se je nadaljevalo predavanje predstavnic projekta OMRA.

Izvajalke predavaj projekta OMRA: