September 2004

Delavnice "Kitajska kuhinja"

V Radencih so se od 11. do 16. septembra odvijale delavnice "Kitajska kuhinja". Mentorica: Zvonka Kopina. Na sliki: udeleženci delavnice.

DI Kranjska Gora: : Poročilo o pripravi in odprtju razstave za občinski praznik

IO društva je že na osmi seji sprejel sklep, da se v počastitev občinskega praznika občine Kranjska Gora organizira v Liznjekovi hiši razstavo v spomin 120. letnice rojstva in 60. letnice tragične smrti pisatelja, pripovednika in pesnika Josipa Vandota. Nalogo je prevzela predsednica kulturne komisije pri društvu invalidov gospa Mira Smolej.

DI Kranjska Gora: Poročilo o družabnem pikniku društva v Planici

Dne 20.07.03 ob 14.00 uri smo se člani DI občine Kranjska Gora zbrali na družabnem piknik srečanju v Planici. Srečanje postaja že kar tradicija. Tudi tokrat je bila udeležba nad pričakovanji. Udeležilo se ga je 163 invalidov ali večkot polovica članov društva.

DI Kranjska Gora: Poročilo o kolesarjenju v čast občinskega praznika

V soboto sedmega avgusta smo v čast občinskega praznika organizirali akcijo, »Na kolo za zdravo telo«. Akcije se je udeležilo 19 invalidov.

DI Kranjska Gora: Kako smo se mi lotili dela za odpravo arhitektonskih ovir v naši občini

Društvo invalidov si je že v začetku ustanovitve zadalo nalogo, da bo skušalo delovati tudi na področju, kjer so invalidi najbolj prizadeti, to je pri ovirah, katere preprečujejo gibanje posameznega invalida. Da je takih ovir v zgradbah in na prometnicah po celi občini in državi prava množica in da se s tem kaže tudi kultura ostalih državljanov do hendikepiranih skupin ali posameznikov, verjetno ni potrebno poudarjati in naštevati, zadošča že pogled skozi okno stanovanja.

DI Kranjska Gora: Poročilo iz izleta na Višarje

Društvo invalidov občine Kranjska gora je 20. avgusta 04 organiziralo izlet na Višarje v Italijo. Izleta so se udeležili 104 izletniki. Avtobusa sta odpeljala iz Mojstrane in na vseh avtobusnih postajah po Zgornjesavski dolini pobirala posamezne udeležence, tiste za katere pa je zmanjkalo v avtobusih sedežev pa smo odpeljali z dvema osebnima voziloma. Nikogar, ki je izrazil željo za izlet nismo pustili doma.

DI Muta - vsakoletni literarni večer

Na vsakoletnem literarnem večeru prikažemo našemu zvestemu občinstvu delo in ustvarjalnosti, ki so plod krožkov članov društva invalidov in društva upokojencev Muta. Prireditev je vsako pomlad v prostorih osnovne šole na Muti, kjer se istočasno predstavijo:
- literarni krožek »Utrip Zgornje Drave«
- ročnodelski krožek »Trobentice«
- ženski pevski zbor »Klasje«
in ansambel Diaton – harmonikarji na diatoničnih harmonikah v katerem so tudi člani DI Muta.

Še nekaj slik