DI Kranjska Gora: Poročilo o družabnem pikniku društva v Planici

Dne 20.07.03 ob 14.00 uri smo se člani DI občine Kranjska Gora zbrali na družabnem piknik srečanju v Planici. Srečanje postaja že kar tradicija. Tudi tokrat je bila udeležba nad pričakovanji. Udeležilo se ga je 163 invalidov ali večkot polovica članov društva.Med njimi 13 članov, ki so nastanjeni v domu starostnikov dr Franceta Bergla na Jesenicah. Vsem udeležencem je društvo omogočilo brezplačne avtobusne prevoze na in iz piknika. Vsak udeleženec pa je prispeval po 1000 SIT.

Povabilu so se odzvali tudi gostje: Prav posebej smo se razveselili prihoda predsednika ZDISa gospoda Miroslava Krajnca, med ostalimi gosti pa so nas počastili s svojo prisotnostjo : župan občine g. Jure Žerjav, delegacije MDI Kranj, MDI Škofja loka, MDI Domžale in MDI Radovljica, ter častna članica in bivša predsednica našega društva gospa Marica Zupančič.

Srečanje se je začelo z kratkim kulturnim programom, nadaljevalo z nagovorom predsednika društva. Nanizal je delo društva in akcije, ki smo jih že izvedli in poudaril tiste naloge, ki jih ima društvo v planu še za letošnje leto.

Srečanje smo nadaljevali z nagovorom predsednika ZDISa, ki je poudaril delo Zveze, posebno zadnje akcije, ko je zveza vložila nemalo napora, da se je Vzajemna, zavarovalnica dodatnega zavarovanja, tudi z našo pomočjo odpovedala zahtevani podražitvi dodatnega zavarovanja za osebe starejše nad 60 let. Udeležence pa je pozdravil tudi naš župan s poudarkom, da dobro delo društva vidi že po velikem številu udeležencev na pikniku.

Družabno srečanje smo nadaljevali z dobrim kosilom. Za zabavni in plesni del smo najeli harmonikarja, ki je bil neutruden do večera. Za popestritev pa smo v društvu pripravili bogat srečolov z 420 dobitki. Vsaka srečka po 300 SIT je bil tudi dobitek.

Ob zabavi in prijetnemu klepetu in glasnemu zvoku harmonike je čas tekel hitreje, kot mnogim članom teče doma, kjer večino časa prebijejo sami.

Predsednik ZDISa in nekateri gostje so si ogledali tudi naše prostore Društva, kjer delujemo ter načrtujemo delo društva. Skupna ugotovitev je bila, da imamo dobre pogoje delovanja.

Vse prekmalu je prišel čas za slovo in zaobljubo, da se srečanja udeležimo tudi naslednje leto, seveda tudi vseh prireditev društva, ki jih društvo še načrtuje v letošnjem letu.

Predsednik DI
Zupančič Jože