Novice iz društev

Novice in obvestila, dogodki iz društev

Novice iz MDIO Litija in Šmartno pri Litiji

RAZDELJENE KAPACITETE

Zveza delovnih invalidov Slovenije nam je za leto 2024 dodelila 18 tedenskih terminov za koriščenje kapacitet za ohranjanje zdravja, in sicer štiri manj kot leto poprej. Kapacitete imamo na razpolago po 6 v Termah Čatež in Izoli, po eno pa v Termah Ptuj in Radencih. Termini so razporejeni skozi vse leto, ne samo v poletnih mesecih, za katere v društvo prejmemo daleč največ prijav. Tako smo imeli na razpolago 6 terminov od januarja do maja, 6 od junija do avgusta in 6 od septembra do decembra.

Zvok grmenja 2024

Avtor: Brigita Gyergyek, MDI Murska Sobota

Plezanje je za vsakogar, ovira je le v miselnosti

Vir: Slovenske novice, 22.2.2024 - povezava(klik)FOTOGRAFIJA: Darko Naraglav, Slovenske novice

ZČ DI Grosuplje

Redni letni zbor članov so v DI Grosuplje izpeljali po sprejetem dnevnem redu. Člani so z delom društva zadovoljni, kar je v njihovem imenu povedala ena izmed njih in predsednici Anici Perme podarila šopek v zahvalo za njeno delo. Obeležili so tudi okrogli jubilej (rojstni dan) članov in izžrebali tri udeležence, kateri so prijeli lepe nagrade. Peter Bršek, predsednik ZDIS je v svojem nagovoru poudaril pomen društva in pohvalil delo vodstva ter prostovoljcev, mag.

50 let DI Sevnica

Zlati jubilej delovanja DI so v Sevnici obeležili z nagovorom župana občine Srečka Ocvirka, predsednika ZDIS Petra Brška in predsednika DI Franca Boljteta. Podeljena so bila Zvezna in društvena priznanja, prisotni pa so uživali v kulturnem programu.
 

Fotografije: Alenka Železnik, DI Sevnica

Izlet za težje invalide MDI Žalec na Hrvaško

V sredo, 24.1.2024 smo se s člani MDI Žalec, težjimi invalidi in njihovimi spremljevalci odpravili na izlet na Hrvaško, kjer smo bili deležni strokovne razlage in prikaza postopka obrezovanja trte in nato še krsta trte za boljšo rodnost v tem letu. Druženje smo nadaljevali v gostišču K Jeleni, kjer smo lahko tudi opravili daljše neformalne pogovore.

Srečanje je bilo zelo uspešen dogodek, ki je prineslo veliko veselja in zadovoljstva udeležencem.

Seja KOO Gorenjska

DI Žiri je bilo organizator 4.seje KOO Gorenjska. Pod vodstvom predsednika KOO Janeza Zelnika so potrdili zapisnik 3.seje, razrešili dileme pri pripravili poročil in izvedbi zborov članov, podali analizo o udeležbi na Bazarju ZDIS ter obravnavali tekoče zadeve. Največ vprašanj so imeli v zvezi s pripravo poročila za leto 2023 za FIHO in v zvezi s pripravo dvoletnega poročila za MDDSZEM, katero je potrebno oddati do konec marca. Odgovore sta jim podala Peter Bršek, predsednik ZDIS in mag. Tanja Hočevar, sekretarka ZDIS.

 

Fotografije: ZDIS

Delavnica v MDI Žalec

V MDI Žalec smo to leto začeli delavno.

Dne 16.1.2024 je v prostorih Zlati kotiček v Mercator centru v Žalcu potekala delavnica ročnih del, kjer je mentorica in vodja PSP7 Marjana Leskovšek predstavila quilling tehniko, pripomočke,  ki se uporabljajo, razložila potek dela in nas seznanila z različnimi vrstami papirja.

V prijetnem vzdušju smo ustvarili čudovite izdelke.

50 let delovanja DIO Laško

Izsek iz Laškega biltena stran 42 in 43 - povezava (vir: https://www.lasko.si)

Delo poverjenika

V mesecu decembru so naši poverjeniki odšli na teren in obiskovali člane ter jim nosili prehrambene pakete in denarne socialne pomoči.

Ker želim osebno spoznati člane, težje invalide, ki do doline ne pridejo z lahkoto, sem se odločila, da grem z našo drago dolgoletno tajnico, blagajničarko in poverjenico na teren. V hribe, kjer ležijo kmetije in domačije, kjer bivajo osamljeni ali pa obkroženi z več generacijami naši ljubi člani.

Razpečuj vsebino