Novice iz društev

Novice in obvestila, dogodki iz društev

20.srečanje nepokretnih, težjih invalidov in starejših od 90 let

20. tradicionalno srečanje v gostišču Rimljan V Šempetru v Savinjski dolini nepokretnih, težjih invalidov in starejših od 90 let članov Medobčinskega društva invalidov Žalec se je udeležilo 89 oseb.
S svojo prisotnostjo so nas počastili predsednica Zveze društev upokojencev Slovenije Zdenka Jan, predsednica Medobčinskega društva delovnih invalidov Celje Dragica Mirnik, podžupanja občine Vransko Kristina Reberšek, podžupanja občine Žalec Tanja Basle.

Tiha poezija – slikanje

Slikanje je tiha poezija,

poezija pa govoreča risba.

Je dar umetniške ustvarjalnosti,

notranje lepote in inteligence.

 

Slikanje je duhovna terapija,

po kateri se učiš dojemati

vseh čustev v sebi,

prebudiš in jim slediš.
 

 

Avtor: Brigita Gyergyek, MDI Murska Sobota

MDI Žalec in MDDI Celje z roko v roki

MDI Žalec in MDDI Celje se je povezalo, organiziralo izlet za težje invalide (gibalno ovirani, nevrorazlični AMA..) in šlo podpreti kolege iz odbora InPlaninec (planinstvo za invalide), ki deluje v okviru Planinske zveze Slovenije, ki so 23.9.2023 odtisnili zadnji žig na Slovenski planinski poti. Slepi in slabovidni, gluhi in nevrorazlični AMA so namreč prehodili Slovensko planinsko pot, ki je taisti dan praznovala 70 let.

Srečanje v Gorici

Člani MDDI Šentjur in Dobje smo 2. septembra uspešno organizirali tradicionalno vsako leto težko pričakovan dan invalidov občin Šentjur in Dobje.

Srečanja se je udeležilo presenetljivo veliko članov. Vreme pa nam je izredno prizaneslo, tako da je bilo tudi tistim, ki se radi sprehodijo po neokrnjeni naravi res prijetno.

Srečanje invalidov DI Radeče ob občinskem prazniku

Srečanje članov DI ob občinskem prazniku. Organizirali so turnir ekip v pikadu za člane različnih društev iz občine in zmagovalcem podelili medalje in prehodne pokale.

50 let MDI Lendava

MDI Lendava je obeležilo svoj zlati jubilej s kulturno obarvano prireditvijo. Jožef Gjerek, predsednik MDI Lendava je v svojem govoru zbral pomembne dogodke v zgodovini DI. Župan občine Lendava Janez Magyar je pohvalil delo društva in zavzetost za sodelovanje pri pridobivanju listine »Občina po meri invalidov«.

Aktivnosti DI Sevnica

AKTIVNOSTI DI SEVNICA

20. junij – udeležili smo se prijateljskega srečanja v pikadu na Malem Kamnu. Po tekmovalnem delu je bilo še prijetno druženje.

22. junij - člani šahovske sekcije DI Sevnica smo se udeležili turnirja ob 50.letnici DI Hrastnik. Udeleženci so bili: Franci Derstvenšek, Damjan Škerbec, Martin Mirt, Ludvik Cvirn.

3. julij - kopalni dan na slovensko obalo. Na obali nas je pričakalo lepo sončno vreme in topla voda, tako da smo se kar težko odpravili proti domu.

Dogajanje v DIO Laško

Preberite si dogajanje v DIO Laško v Laškem biltenu na strani 50. Povezava spodaj:

 

https://www.lasko.si/images/bilten-flip/laski_bilten_st97_2023/

Kuhanje golaža

Ekipa »Društvo dobra volja« je na Rogli skuhalo Pohorski lonec, ki je bil okusen, saj ga je v parih minutah zmanjkalo... Morda ideja, da se drugo leto prijavi še kdo iz katerega društva.

Avtor: Dragica Mirnik, predsednica MDDI Celje

Razpečuj vsebino