Publikacije

Madridska Deklaracija

"NEDISKRIMINACIJA IN POZITIVNI UKREPI PRINAŠAJO SOCIALNO VKLJUČENOST"

Več kot 400 udeležencev European Congress on Disability, zbranih v Madridu, toplo pozdravlja razglasitev leta 2003 za Evropsko leto invalidov. To je dogodek, ki mora povečati osveščenost javnosti o pravicah več kot 50 milijonov invalidnih Evropejcev.

V tej Deklaraciji so udeleženci zapisali vizijo, ki bo morala biti temeljna podlaga za delovanje med Evropskim letom na ravni Evropske unije in na nacionalni, regionalni ter lokalni ravni.

Preberite si deklaracijo (word dokument, 80kB)

Kodeks o ravnanju z invalidnostjo na delovnem mestu

Inštitut RS za rehabilitacijo in Zveza delovnih invalidov sta v Ljubljani novembra 2002 izdala kodeks o ravnanju z invalidnostjo na delovnem mestu.

Preberete si ga lahko tukaj (PDF, 200kB)

Malaška deklaracija o invalidih

Na povabilo španske vlade je 7. in 8. maja v Malagi potekala Druga evropska konferenca ministrov, pristojnih za politike enakovrednega vključevanja invalidov, ki ji je predsedoval g. Eduardo ZAPLANA, minister za zaposlovanje in socialne zadeve Španije.

Za podpredsednika sta bila na konferenci izvoljena dr. Luis PAIS ANTUNES, državni sekretar za delo Portugalske (7. maja), in dr. Vlado DlMOVSKl, minister za delo, družino in socialne zadeve Slovenije (8. maja).
Vodilna tema konference je bila "ZA BOLJ KVALITETNO ŽIVLJENJE INVALIDOV. IZBOLJŠANJE USKLAJENE POLITIKE ZA IN Z ENAKOVREDNO UDELEŽBO INVALIDOV"

Razpečuj vsebino