November 2022

Podelitev 650 parov copatk porodnišnici Ljubljana

Društvo Invalidov Ljubljana Šiška in KUD JaReM sta konec oktobra v Zlatem Kotičku v Medvodah pripravila dogodek, na katerem so Porodnišnici Ljubljana podarili 650 parov copatk za novorojenčke. Ročno so jih izdelale članice obeh društev. Medgeneracijska vez, ki jo predstavljajo copatki, je sedaj postala že tradicionalna.

PODELITEV LISTINE ''OBČINA PO MERI INVALIDOV'' ZA LETO 2022

 

Zveza delovnih invalidov Slovenije v okviru projekta ''OBČINA PO MERI INVALIDOV'' vzpodbuja občine za načrtno odzivanje na posebne potrebe invalidov in  za njihovo socialno vključevanje, za sožitje in večjo kvaliteto življenja vseh občanov.

Usposabljanje za invalide, ki prostovoljno delajo na DI, Thermana Laško 21.-23.11.2022

V Thermani Laško je Zveza delovnih invalidov Slovenije izvedla letošnje drugo Usposabljanje za invalide, ki prostovoljno delajo na DI. 

Prvi dan so udeleženci poslušali tri predavanja. Cel drugi dan so bili udeleženci razporejeni v delavnice, skupaj smo si ogledali tudi kulturni nastop, zadnji dan pa je sledilo še eno predavanje.

Nadzorni odbor ZDIS

Nadzorni odbor ZDIS v sestavi: Rajko ŽAGAR, predsednik; Janez SEDUŠAK, namestnik in Srečko MATKOVIČ, član je ob zaključku svojega mandata 2018 – 2022 pregledal dokumentacijo in pripravil poročilo za Volilni zbor članov.

 

Avtor: ZDIS

Avtor fotografij: ZDIS

DI Radeče

V začetku oktobra je prostorih Društva invalidov Radeče potekala delavnica na temo zdravih medsebojnih odnosov. Precejšnje število članov je z zanimanjem in aktivno sodelovalo s svojimi izkušnjami, s katerimi se srečujejo na vsakem koraku. Delavnico je vodila mag. psihologije Katja Posnic, s katero so udeleženci takoj vzpostavili pristen stik, z njo sodelovali in se konstruktivno vključevali v debato.