November 2021

Aktivnosti MDDI Šentjur 2021

V MDDI Šentjur tudi v težkih časih, ko nas nadležni COVID 19 nikakor ne more zapustiti, ne počivamo, saj smo začrtani plan v letu 2021 skoraj v celoti izvedli.

V mesecu septembru dne 8.9.2021 smo organizirali kopalni dan v Malo Nedeljo. Po nekaj urah prijetnega kopanja smo imeli v njihovi restavraciji tudi kosilo. Po kosilu smo nadaljevali pot v Ormož si ogledali grad in pokrajinski muzej Ormož tako, da smo prekrasen sončni dan zelo lepo izkoristili.

Aktivnosti DI Trbovlje v iztekajočem se letu

Rekreacija in šport ima v življenju članov društva velik pomen. Invalidnost lahko pri prizadeti osebi povzroči močan stres in rekreacija je vsekakor eden od načinov za preprečevanje le-tega.

Leti 2020 in 2021 sta bili vsekakor posebni, zaznamovani z epidemijo virusa in različnimi oblikami preprečevanja le-tega. Od zapiranja države, do omejitev druženja in posledično tudi organizirane vadbe.

TEČEJO, TEČEJO NITKE…

V Društvu invalidov Trbovlje že preko 27 let deluje sekcija ročnih del. Članice in člani se srečujejo najmanj 1 x tedensko v dnevnem klubu, kjer vsak po svoje razvija ročne spretnosti. 

V času med razglašeno epidemijo in zaprtjem države, torej del leta 2020 in 2021 so pridne roke naših članic ustvarjale doma različne unikatne izdelke, specializirale pa so se tudi za izdelavo obraznih mask. Le-te smo nato razdelili članom. To akcijo izdelave mask bomo nadaljevali, saj je potek epidemije zelo nepredvidljiv.