TEČEJO, TEČEJO NITKE…

V Društvu invalidov Trbovlje že preko 27 let deluje sekcija ročnih del. Članice in člani se srečujejo najmanj 1 x tedensko v dnevnem klubu, kjer vsak po svoje razvija ročne spretnosti. 

V času med razglašeno epidemijo in zaprtjem države, torej del leta 2020 in 2021 so pridne roke naših članic ustvarjale doma različne unikatne izdelke, specializirale pa so se tudi za izdelavo obraznih mask. Le-te smo nato razdelili članom. To akcijo izdelave mask bomo nadaljevali, saj je potek epidemije zelo nepredvidljiv.

V juniju mesecu 2021 so se ponovno začele družiti v dnevnem klubu društva, vsak torek po drugi uri. V času poletnih počitnic prekinile z druženjem in s 1.9.2021 nadaljevale. Kar nekaj članic se je odločilo, da se bo poskusilo naučiti klekljanja, za kar se jim bo nabavilo ustrezen material. Tehniko izdelave  pa jim bodo  posredovale tiste članice, ki to že obvladajo.

V planu dela za leto 2021 je bila predvidena razstava njihovih izdelkov v času od 30.11.2021 do 6.12.2021.

Ker smo v četrtem valu epidemije, so se odločile, da z razstavo narejenih izdelkov pohitijo oz. jo predčasno organizirajo. V izogib nepotrebnim stroškom, so se odločile, da letos postavijo razstavo v naš urejen predprostor. V petek, 15.10.21 so se zbrale v prostorih društva in začele postavljati razstavo. Razstavo si je možno ogledati od 18.10.21 do 20.10.21 od 8. do 12. ure. Na ogled razstave so povabile  občane Trbovelj in sekcije društev iz sosednjih občin.

Že na prvi dan razstave smo imeli precej obiska, vstop je možen le osebam s PCT-jem in v skladu z navodili NIJZ-ja.

V razstavljene izdelke je vloženih ogromno ur dela, truda in predstavlja velik  prispevek k ohranjanju naše kulturne dediščine.

 

Stanka Kink

avtor slik: Šalja Vesel