Aktivnosti DI Trbovlje v iztekajočem se letu

Rekreacija in šport ima v življenju članov društva velik pomen. Invalidnost lahko pri prizadeti osebi povzroči močan stres in rekreacija je vsekakor eden od načinov za preprečevanje le-tega.

Leti 2020 in 2021 sta bili vsekakor posebni, zaznamovani z epidemijo virusa in različnimi oblikami preprečevanja le-tega. Od zapiranja države, do omejitev druženja in posledično tudi organizirane vadbe.

Del leta 2021 pa nam je vendarle dovoljeval, da smo se lahko družili in tudi vadili bodisi v zaprtih ali odprtih prostorih. Smo pa konec oktobra v sklopu programa rekreacija in šport poslali na državno prvenstvo OPEN v namiznem tenisu, ki je potekalo v Novem mestu 16.10.21,  dva tekmovalca. 

Upali smo, da se bo  epidemija COVID-19  počasi  vendarle umirila, a žal naše želje niso bile uslišane in napovedi o četrtem valu so se uresničile.

Člani društva so željno pričakovali  razpisano martinovanje, prijavljenih smo imeli preko 100 članov,  katerega smo morali žal odpovedati. 

Tudi glede izvedbe državnega prvenstva v pikadu ekipno Zveze za šport invalidov Slovenije, ki naj bi potekalo v Hrastniku, nismo bili prepričani, ali bo izvedeno. Pa vendarle,  v skladu z navodili NIJZ, je Društvo invalidov Hrastnik organiziralo 13.11.2021 na Dolu pri Hrastniku, v gostišču Gurma,n  državno prvenstvo v pikadu ekipno. Kot zmagovalec območnega tekmovanja v pikadu in kot državni prvaki  v pikadu za leto 2019 se je naša moška ekipa uvrstila na tekmovanje. Ekipo so sestavljali: Šalja Vesel, Jamšek Ignac, Obrovnik Srečko in Hočevar Jože. Ob prihodu so upali na ubranitev naslova iz leta 2019 in dejansko jim je uspelo.

Naša ekipa je osvojila 1. mesto, kljub temu, da v tekočem letu niso uspeli toliko trenirati, kot v normalnih letih pred epidemijo.  Ponosni smo na naše športnike, saj  se jim večkrat uspe uvrstiti na državna tekmovanja Zveze za šport invalidov Slovenije bodisi v panogi pikado, ribolov ali balinanje. 

Glede na razsežnost virusa COVID-19, ocenjujemo, da nam v decembru ne bo uspelo realizirati srečanja invalidov ob 3. decembru, mednarodnem dnevu invalidov, kljub temu, da so naši člani željni druženja. Tudi glede obiskov in obdarovanj  v prednovoletnem času nismo prepričani, ali nam jih bo uspelo realizirati.  Našli bomo drug način, da težjim invalidom polepšamo praznične dni z voščilom in darilno kartico, s pomočjo katere, bodo lahko nabavili prehrambene izdelke po svojih potrebah.

Za prostovoljce na društvu pa dela ne bo zmanjkalo.

Stanka Kink, tajnica DI Trbovlje

Fotografije: Šalja Vesel