junij 2019

Slavnostna akademija ob 50. letnici organiziranega delovanja ZDIS

Zveza delovnih invalidov Slovenije je s slavnostno akademijo 6. junija 2019 obeležila 50. letnico svojega delovanja, ki poteka pod geslom '’50 let ZDIS – Praznujemo preteklost – izboljšujemo prihodnost'.' Prireditev se je odvijala pod častnim pokroviteljstvom predsednika države Boruta PAHORJA, slavnostna govornica pa je bila Breda BOŽNIK, državna sekretarka Ministrstva za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti. Nagovor je imel tudi predsednik Zveze delovnih invalidov Slovenije, Drago NOVAK.

Usposabljanje za zaposlene in brezposelne invalide ter aktivne delovnih invalidov, Terme Čatež, 6.-7.6.2019

V Termah Čatež je  Zveza delovnih invalidov Slovenije izvedla letošnje drugo usposabljanje za zaposlene in brezposelne invalide in aktive delovnih invalidov.

Usposabljanje za invalide, ki prostovoljno delajo na DI, Terme Čatež, 6.-7.6.2019:

V Termah Čatež je Zveza delovnih invalidov Slovenije izvedla letošnje drugo usposabljanje za invalide prostovoljce.

Udeleženci so se prvi dan podrobno seznanili z zakonodajo iz področja osebne asistence in socialnega vključevanja invalidov v skupnosti, saj sta bili z nami predstavnici MDDSZM, drugi dan pa je bila tema Soočanje delovnih invalidov z življenjskimi mejniki. Z nami sta bila priznana psihiatra zdravnika.

DI Ilirska Bistrica: Nekoga moraš imeti rad...

V petintridesetletnem delovanju Društva invalidov Ilirska Bistrica je Minatijeva pesem Nekoga moraš imeti rad  rdeča nit organiziranih srečanj invalidov. 
Tudi letošnje tradicionalno srečanje nemočnih invalidov konec maja z jubilanti je potekalo v smislu te pesmi.