Slavnostna akademija ob 50. letnici organiziranega delovanja ZDIS

Zveza delovnih invalidov Slovenije je s slavnostno akademijo 6. junija 2019 obeležila 50. letnico svojega delovanja, ki poteka pod geslom '’50 let ZDIS – Praznujemo preteklost – izboljšujemo prihodnost'.' Prireditev se je odvijala pod častnim pokroviteljstvom predsednika države Boruta PAHORJA, slavnostna govornica pa je bila Breda BOŽNIK, državna sekretarka Ministrstva za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti. Nagovor je imel tudi predsednik Zveze delovnih invalidov Slovenije, Drago NOVAK.

Satirično mojstrovino našega največjega pesnika Franceta PREŠERNA, ki je svojo podobo postavil na ogled vsem Slovencem, je interpretiral Franc GROS, predsednik Društva invalidov Radeče.

Za glasbene užitke je skrbela odlična Zasedba Kranjci s pevko Barbaro GRABAR, posebno presenečenje pa je pripravila Rebeka DREMELJ s svojo zadnjo pesmijo:« Še verjamem v sanje«; honorarju za nastop se je odrekla v korist invalidov. Prireditev je povezovala Alenka KESAR. Na prireditvi je Zveza delovnih invalidov Slovenije podelila pet odličij za izjemne dosežke pri uresničevanju pravic invalidov. Prejemniki odličij so: Ana PINTAR iz Društva invalidov Ljubljana-Šiška, Janez SEDUŠAK iz Medobčinskega društva invalidov Kamnik, mag. Cveto URŠIČ, Stanislava TAMŠE iz Društva invalidov Slovenj Gradec in Roman NOVŠAK iz Društva invalidov Sevnica. Posebno priznanje – za 50 let podpore Zvezi delovnih invalidov Slovenije je prejel Alojz ŠPALIR iz Društva invalidov Dravograd.

 

Povezava na galerijo