marec 2018

DI Hrastnik: zbor članov

V soboto, 17. marca smo se v Športni dvorani v Hrastniku zbrali člani Društva invalidov Hrastnik. 107 rednih in 60 podpornih članov in simpatizerjev se je zbralo na rednem letnem zboru. Vsako leto se zberemo v velikem številu, ponosni pa smo, da je naša miza gostov vedno lepo zapolnjena.

DI Hrastnik: dan žena

Leto je hitro naokoli in že je tu 8. marec, ko naše članice veselo pričakujejo srečanje invalidk ob dnevu žena. Poverjeniki so, kot to počnejo že vrsto let, zbrali prijave. Bilo jih je kar 69. Pod vodstvom predsednika Rajka Žagarja in podpredsednika Avgusta Žiberta, nas je pot vodila na Podkum, v gostilno Pr' Čop priznanega kuharskega mojstra Lojzeta Čopa, ki je s svojo ekipo poskrbel za izvrstno hrano in postrežbo. Za dobro razpoloženje in glasbo pa je poskrbel ansambel Quatro band.

DI Sevnica: aktivnosti

VOLILNI ZBOR ČLANOV DRUŠTVA INVALIDOV SEVNICA

V sredo, 7. marca ob 16. uri je potekal volilni zbor članov društva invalidov Sevnica, ki je bil v spodnjih prostorih jedilnice Lisce. Udeležba je bila zelo dobra, saj se je volilnega zbora udeležilo 93 članov DI Sevnica. Med 15 minutnim odmorom sta učenki Osnovne šole Savo Kladnik Sevnica, Ela in Mia zaigrali na citre in klarinet nekaj skladb v počastitev praznika dneva žena.

Delavnica »Šivanje s svetlečo nitko«, Simonov zaliv - Izola 27.02.-06.03.2018

Delo je potekalo v prenovljenem apartmaju D4 v Izoli, po predlaganem programu in urniku. Delavnice se je udeležilo šest udeleženk. Rezultat njihove zavzetosti za delo in velike želje po novih znanjih je bil viden zadnji večer, ko so izdelane izdelke v delavnici postavile na ogled. Kljub hudi delovni vnemi pa nam ni zmanjkalo časa za kopanje in kratek sprehod po mestu, saj nam je tudi zdravje dobro služilo.

Tomislava Lutar Delost, mentorica

Delavnica »Obrezovanje drevja« 27.02.-06.03.2018, Radenci

V letošnji delavnici nam je zagodlo vreme, zato je bil tokratni program realiziran v manjši meri, kot je bilo predvideno v začetku. Zaradi debele snežne odeje, slabega in mrzlega vremena smo večino časa namenili predvsem teoretični razlagi, ki je v veliki meri pritegnila zanimanje udeležencev. Kljub mrazu in slabemu vremenu smo opravili tudi nekaj praktičnega dela. Najbolj priljubljen del tokratne delavnice je bilo razvajanje v toplih termalnih vrelcih.

Franc Štaher, mentor 

Delavnica »Ročno vezenje« 13.02.-20.02.2018, Radenci

Odziv, delo in vzdušje udeležencev delavnice je bilo odlično. Delo je potekalo po zastavljenem planu dela. Zaradi vztrajnosti in marljivosti  deležencev smo poleg osnovnih tehnik ročnega vezenja osvojili tudi šivanje rešiljeja in nekaj ažurov, za kaj več pa je zmanjkalo časa.
Vsi udeleženci so bili nad delom navdušeni in si želijo nadaljevanja.

Ana Gaber, mentorica

Delavnica »Izdelovanje vizitk z različnimi tehnikami«, Radenci 20.02.-27.02.2018

V Radencih smo se zbrale udeleženke delavnice »Izdelovanja vizitk« od 20.-27.02.2018, da bi osvojile nekaj novih tehnik. Izdelovale smo voščilnice za veliko noč , voščilnice v obliki srajce, predpasnika, ženske oblekice, nekaj rojstnodnevnih, v obliki torbice, škatlice presenečenja, tridimenzionalno voščilnico v obliki harmonike, voščilnice v škatli in knjigi. Delo je potekalo dopoldan, tudi popoldan ter pozno v večer. Poskušala sem prenesti čimveč svojega znanja na udeleženke in upam da mi je uspelo.

Delavnica »Izdelovanje cvetja iz različnih materialov«, Simonov zaliv - Izola 20.02.-27.02.2018

Udeleženke delavnice, so bile aktivne in odzivne na delo, ki jim je bilo prikazano. V tednu marljivega in ustvarjalnega dela je nastalo veliko različnega cvetja (cvet kale, marjetice, vrtnice,…), za katerega so bili uporabljeni različni materiali: krep papir, najlon nogavice, leseni ostružki, ošiljki lesenih palic, odpadna kartonska embalaža, serviete,…

Marija Golob, mentorica
 

Delavnica »Izdelovanje nakita iz das/fimo mase«, Simonov zaliv - Izola 13.02.-20.02.2018

Delavnica je potekala po začrtanem programu. Vsakodnevno so se udeleženke zbrale in začele z delom ob 8 uri, ob 9:30 je sledil polurni odmor in nato nadaljevanje dela vse do 12 ure. Skupaj smo hodile na organizirano kosilo v hotel Delfin in kopanje. V poznih popoldanskih urah smo se zopet zbrale in nadaljevale z delom vse do večerje. V delavnici jim je bilo predstavljeno več tehnik izdelovanja nakita iz fimo mase, ki so jih udeleženke dododbra osvojile in se tako naučile izdelovati različne vrste in oblike nakita.

9.-10.3.2018: Usposabljanje za aktivno življenje in delo, Radenci

V Radencih je Zveza delovnih invalidov Slovenije izvedla letošnje prvo usposabljanje za aktivno življenje in delo – za zaposlene in brezposelne invalide in aktive delovnih invalidov.

Udeleženci so prvi dan dopoldne poslušali predavanje z naslovom: Veselje, sreča in duševno zdravje, popoldne so sodelovali v štirih delavnicah, na razpolago jim je bila tudi brezplačna pravna pomoč.

Drugi dan je sledilo še eno predavanje z naslovom: Demenca: kako prepoznamo demenco in kako z njo živeti?

DI Hrastnik: Zimski turnir v pikadu za pokal KS Steklarna

V sredo, 21. februarja 2018  je potekal 5. zimski turnir v pikadu za pokal KS Steklarna. Zbrali smo se v veliki dvorani večnamenskega družbenega objekta v Podkraju v Hrastniku. Turnirja se je udeležilo 6 ekip s po štirimi tekmovalci. Nastopale so moške, ženske in mešane ekipe. Predsednik komisije za kulturno in športno dejavnost  pri svetu KS Steklarna Matej Kaiser je vse prisotne lepo pozdravil in jim zaželel veliko sreče ter mirno roko v tekmi.