December 2017

DI Sevnica: aktivnosti v mesecu novembru

TEKMOVANJA OB PRAZNIKU OBČINE SEVNICA 
 
Društvo invalidov Sevnica je, v okviru praznika občine Sevnica, organiziralo tekmovanje v pikadu, ki je potekalo v društvenih prostorih DI Sevnica, v torek, 21. novembra, s pričetkom  ob 15.00 uri. Sodelovalo je 17 članov DI Sevnica in bolj kot rezultati, je bilo pomembno druženje, katerega smo zaključili v prijetnem ambientu gostilne Vrtovšek.
 
 

Delavnica »Izdelovanje vizitk z različnimi tehnikami«, Radenci 10.11. – 17.11.2017

Udeleženke iz različnih društev smo se zbrale v Radencih. Skupina je bila zelo delavna in ustvarjalna.

Izdelale smo vizitke z distressi, žigi in snegom, s tresočki, vizitke v tehniki papirčkanja z novoletnimi motivi ter vizitke v škatli presenečenja in knjigi. Prikazano jim je bilo tudi izdelovanje koledarjev z žepkom za voščilo in kazalke za knjigo v etuiju z žepki za voščilo. Ker so udeleženke hotele pridobiti čim več znanja in osvojiti vse tehnike, smo velikokrat delale tudi v popoldanskem in večernem času.

DI Hrastnik: Srečanje ob mednarodnem dnevu invalidov

Vsako leto se člani Društva invalidov Hrastnik zberemo na srečanju pred novim letom, ki sovpada z mednarodnim dnevom invalidov. V soboto, 2. decembra smo se tako v popoldanskih urah srečali v Športni dvorani v Hrastniku. Tudi letos so se vabilu odzvali številni naši člani in gostje. Po uvodnem nagovoru predsednika Rajka Žagarja se nam je predstavil zbor Društva invalidov Trbovlje. »Knapovsko sonce« nam je ubrano zapelo nekaj vsem poznanih pesmi.

DI Hrastnik: 4. spominski šahovski turnir ob prazniku Občine Sevnica

Ob sevniškem občinskem prazniku  je v soboto, 18. novembra 2017  v Športnem domu Sevnica potekal 4. spominski šahovski turnir članov društev invalidov iz Posavja in Zasavja. 14 šahistov iz Društva invalidov Zagorje, Društva invalidov Hrastnik in gostiteljev iz Društva invalidov Sevnica se je pomerilo med seboj. Ekipe so je štele 3-5 tekmovalcev. Igralo se je po švicarskem sistemu.

DI Hrastnik: Delavnica izdelovanja novoletnih voščilnic v Knjižnici Antona Sovreta

Leto je naokrog in spet sem kot članica Društva invalidov Hrastnik vodila delavnico izdelovanja novoletnih voščilnic. Delavnico so organizirali v sredo, 29. novembra v Knjižnici Antona Sovreta v Hrastniku. Bilo je živahno, igrivo in kot se spodobi za prihajajoče praznike, bleščeče. Uživali so otroci, odrasli in seveda tudi jaz, kajti srce res zaigra, ko sem videla takšen odziv.

Jana Perpar 

Delavnica »Izdelovanje novoletnih okraskov«, Radenci 17.11. – 24.11.2017

Delavnica je potekala v “Domu zdravja ZDIS” v Radencih od 17.11. do 24.11.2017. Udeležilo se jo je devet udeleženk iz različnih DI po Sloveniji, osem rednih ter ena zunanja.
Delo je potekalo v dobrem vzdušju z veliko delovne vneme. Udeleženke so bile nad delom zelo navdušene, tako da so naredile več, kot je bilo predvideno po prvotnem programu mentorice.

DI Murska Sobota: Brigita Gyergyek - Ni mi žal

 

 

Morda nocoj se boš vrnil,
ko v vasi bo zavladal spanec.
Nihče te ne bo videl, samo jaz,
ko prestopil boš moj prag.

Skozi mene je šla tvoja duša.
Od slabosti se mi je zvrtelo,
ko po celem telesu
mraz me je spreletel.

Že prej tujca sva postala.
Žarek upanja je ugasnil,
srčnost v tebi se je izgubila.
Že dolgo več ne jokam
in ni mi žal, ko odhajal si.

Brigita Gyergyek, MDI Murska Sobota

DI Hrastnik: Predavanje o diabetesu

V četrtek, 16. novembra smo v Društvu invalidov Hrastnik organizirali predavanje  o diabetesu. 14. novembra je bil sicer dan sladkorne bolezni in ob tej priložnosti je bilo tudi v naši okolici organiziranih kar nekaj dogodkov. Tokrat so nam z informacijami priskočili na pomoč v Društvu diabetikov Hrastnik.

DI Sevnica: aktivnosti v preteklih mesecih

TEKMOVANJA OB PRAZNIKU OBČINE SEVNICA

V soboto, dne 18. novembra 2017 smo se športniki DI Sevnica in povabljeni gostje iz DI Hrastnik in DI Zagorje, zbrali v športnem domu Sevnica. Zbor je bil ob 9.00 uri. Na otvoritvenem delu tekmovanja, ki je bil posvečen občini Sevnica ob občinskem prazniku in šahovskem memorialu.
Navzoče je pozdravil predsednik DI Sevnica, Franc Boljte in župan občine Sevnica, Srečko Ocvirk.