DI Sevnica: aktivnosti v preteklih mesecih

TEKMOVANJA OB PRAZNIKU OBČINE SEVNICA

V soboto, dne 18. novembra 2017 smo se športniki DI Sevnica in povabljeni gostje iz DI Hrastnik in DI Zagorje, zbrali v športnem domu Sevnica. Zbor je bil ob 9.00 uri. Na otvoritvenem delu tekmovanja, ki je bil posvečen občini Sevnica ob občinskem prazniku in šahovskem memorialu.
Navzoče je pozdravil predsednik DI Sevnica, Franc Boljte in župan občine Sevnica, Srečko Ocvirk.
Tekmovanja so potekala v namiznem tenisu in šahu. V namiznem tenisu se je tekmovanja udeležilo 13 tekmovalcev iz DI Sevnica, ŠD Partizan Sevnica (šola Košar Viktorja), in NTK Sevnica. Potekal pa je tudi 4. spominski turnir v Šahu za preminule člane šahovske sekcije DI Sevnica. Turnirja so se udeležili predstavniki DI Zagorje in DI Hrastnik, čeprav so bila vabljena vsa društva iz regije Zasavja in Posavja.
Srečanje ob prazniku občine Sevnica smo zaključili ob prijetnem druženju in si zadali, da se v prihodnjem letu zopet srečamo.

NAMIZNI TENIS

22. oktobra 2017 se je šest članov ekipe DI Sevnica udeležila prvenstva Slovenije za invalide v namiznem tenisu, ki je bilo v Logatcu. Ob udeležbi 42 igralcev iz cele Slovenije, je največji uspeh našega društva dosegel naš član, Ivan Umek, ki je osvojil 3. mesto v kategoriji NT7.

KOPALNI DAN ZA TEŽJE INVALIDE

V petek 10. novembra 2017 smo se člani društva invalidov Sevnica, v okviru programa za ohranjevanje zdravja, odpravili na peti kopalni dan, tokrat v Šmarješke Toplice. Iz Sevnice smo odpotovali z 51 člani DI Sevnica, z avtobusom, prevoznik je bil AP Novak. Po prihodu v Šmarješke toplice smo se ustavili na predavanju o čebelarstvu na posestvu GORENC, kjer nam je gospodar nazorno prikazal potek dela o čebelarstvu in zgodovino na njihovem posestvu. Na koncu pa nam je še zaigral na harmoniko. Ponudili so nam tudi svoje izdelke.
Po okusnem kosilu v restavraciji Šmarjeških Toplic smo imeli še triurno kopanje, v večernih urah pa smo se dobre volje odpravili proti domu.
Vsi člani so prejeli glasilo društva UTRIP, v katerem so navedene vse aktivnosti do konca leta in v letu 2018.

Roman Novšak, DI Sevnica