October 2017

»SLIKARSKA DELAVNICA«, RADENCI 13.10. – 20.10.2017

V delavnici sem imela 6 udeležencev. Vsi so vsak na svoj način sodelovali v izvajanju mojega programa in bili zelo dovzetni za učenje.

Delavnico sem izvajala po vašem programu, prvi dan spoznavanje, druženje in kopanje ter namestitev v sobe.

1.    Delovni dan delavnice: Ob 7 uri vstajanje in zajtrk. Ob 8 ure do 12 ure slikanje z vmesno pavzo za razgibavanje in kavo.

DI Hrastnik: Pohod na Kal na kostanjev piknik

Za zaključek delovanja planinske sekcije društva invalidov Hrastnik v letu 2017smo se člani dogovorili, da obiščemo Kal in to na dan, ko bodo hrastniški planinci imeli kostanjev piknik. Prispevali  smo nekaj evrov za nakup kostanja in se podali  na Kal. Na tržnici se nas je zbralo 12 članov. Pet članov se nas je podalo na Kal čez Klobuk, sedem članov pa je pot skupaj obema Lojzetoma, pot nadaljevali preko Blat na Kal. Delno peš, delno z avtomobilom se je na Kal podalo še pet naših članov.

DI iz KOO Zasavje - Posavje; FIHO plan za leto 2018

DI iz KOO Zasavje - Posavje so današnji petek preživela v poslovnih prostorih ZDIS, kjer so uspešno izpolnili prijavo za plan za leto 2018 v spletni aplikaciji FIHO.

DI Hrastnik: Predavanje o demenci – razumevanju in pomoči ob bolezni

V Društvu invalidov Hrastnik smo v sklopu svojega programa organizirali predavanje o demenci. Pri organizaciji so nam v Knjižnici Antona Sovreta Hrastnik prijazno priskočili na pomoč in nam ponudili svoje prostore. V četrtek, 12. oktobra 2017 smo tako napolnili dvorano in z zanimanjem pričakovali nove informacije o tej vse bolj pogosti bolezni, ki se je vsi malce bojimo.

DI Hrastnik: Septembrski planinski pohod

V sredo, 27. septembra smo se pohodniki odločili osvojiti Trdinov vrh. Vreme sicer ni bilo ravno ugodno, kajti ves čas nas je spremljala gosta megla, ki nam je onemogočala razgled,  kakršen bi bil sicer iz vrha, pa vendar, deževalo pa le ni.

Ob sedmih zjutraj smo se odpeljali proti Gorjancem. Na Otočcu smo se malo ustavili v bifeju na kavico in malo poravnali noge.

DI Hrastnik: Letovanje članov na Braču

28. avgusta malo po polnoči smo se hrastniški invalidi zbrali pred Blagovnico v Hrastniku in se odpeljali z dvema avtobusoma Turistične agencije Relax na sedemdnevno letovanje proti novozgrajenemu all inclusive naselju Milna na otoku Braču. Potovanje do Splita je bilo udobno, s tremi postanki vmes. V Splitu smo se vkrcali na trajekt za Supetar, od koder smo se odpeljali do Milne.

DI Trebnje: Zahvala člana, ki je bil v Topolšici

Pošiljam vam nekaj foto utrinkov z 10 dnevnega oddiha v termah Topolšica, katerega bi si, roko na srce, brez vaše pomoči zelo težko privoščil!
Vreme nam sicer ni bilo preveč naklonjeno, samo v Termah imajo dovolj aktivnosti in je 10 dni minilo kot bi mignil! Najlepša hvala vam, da sem dobil priložnost za udeležbo in upam, da jo dobim še kdaj.

Golob Rafko z Mirne, DI Trebnje