DI Hrastnik: Letovanje članov na Braču

28. avgusta malo po polnoči smo se hrastniški invalidi zbrali pred Blagovnico v Hrastniku in se odpeljali z dvema avtobusoma Turistične agencije Relax na sedemdnevno letovanje proti novozgrajenemu all inclusive naselju Milna na otoku Braču. Potovanje do Splita je bilo udobno, s tremi postanki vmes. V Splitu smo se vkrcali na trajekt za Supetar, od koder smo se odpeljali do Milne.

Sprejem osebja naselja je bil enkraten, kot tudi nastanitev v novozgrajenih hišicah. Vseh sedem dni je bilo izjemno pestrih. Vsak dan se je nekaj dogajalo: od igranja mini golfa, pikada, balinanja, lokostrelstva. Vsak dan smo se lahko sprehajali po pešpoti proti Milni, kjer smo lahko nakupovali spominke.

Četrti dan smo se po kosilu vkrcali na turistično ladjo, s katero smo se odpravili na Bol na izlet. Že kmalu se nam je začel odpirati pogled na Vidovo goro, ki je najvišji vrh otoka Brača in najvišji otoški gorski vrh na celem Jadranu. Ko smo prispeli na Bol, so se nekateri šli kopat, drugi pa smo si ogledali lepote Bola. Bil je prekrasen izlet.

Vsak večer po večerji smo se zabavali ob živi glasbi in se naplesali. Uživali smo tudi ob domislicah predsednika društva Rajka in vodiča Robija. Plaža je bila dostopna le za plavalce, zato so se ostali raje zadrževali ob bazenu ali ob šanku.

Bilo je nepozabno. Tudi za tiste, ki so praznovali rojstni dan in god, so gostitelji lepo poskrbeli.

Tilka Trbovc