DI Hrastnik: Pohod na Kal na kostanjev piknik

Za zaključek delovanja planinske sekcije društva invalidov Hrastnik v letu 2017smo se člani dogovorili, da obiščemo Kal in to na dan, ko bodo hrastniški planinci imeli kostanjev piknik. Prispevali  smo nekaj evrov za nakup kostanja in se podali  na Kal. Na tržnici se nas je zbralo 12 članov. Pet članov se nas je podalo na Kal čez Klobuk, sedem članov pa je pot skupaj obema Lojzetoma, pot nadaljevali preko Blat na Kal. Delno peš, delno z avtomobilom se je na Kal podalo še pet naših članov. Približno ob istem času smo vsi prispeli pred dom na Kalu. Prijetna glasba, vonj pečenega kostanja ter množica ljudi, je nakazovala, da se je piknik že pričel.

Zjutraj megleno vreme, se je sredi dneva prevesilo v prečudovito in  toplo atmosfero. Morda so imeli na to kaj vpliva tudi »zvezdogledci«, ki se prejšnji večer in tudi ta dan opazovali nebo. Tudi mi smo si lahko pogledali sonce skozi ustrezne naprave. 

Čaj, kapljica nečesa močnejšega, pečen kostanj in vonj po pečenem »krumpantoču« ter res dobra glasba, so  nas spravili v prav dobro razpoloženje. Vredno se je bilo potruditi in tri ure hoditi po prečudoviti naravi, da smo doživeli trenutke, ki nas bodo spremljali  še naslednje dni. Peter je naredil še nekaj čudovitih slik in vsak  po svoje smo  oddrveli v dolino. Eni peš,  drugi so si priskrbeli prevoz.

Bilo je lepo, toda vsega lepega  je enkrat  konec.

Vidimo se ponovno drugo leto v zadnjem tednu vsakega meseca vse od aprila do julija, potem pa še septembra in oktobra.

 

A. Zupančič

Foto: Peter Lamovšek