»SLIKARSKA DELAVNICA«, RADENCI 13.10. – 20.10.2017

V delavnici sem imela 6 udeležencev. Vsi so vsak na svoj način sodelovali v izvajanju mojega programa in bili zelo dovzetni za učenje.

Delavnico sem izvajala po vašem programu, prvi dan spoznavanje, druženje in kopanje ter namestitev v sobe.

1.    Delovni dan delavnice: Ob 7 uri vstajanje in zajtrk. Ob 8 ure do 12 ure slikanje z vmesno pavzo za razgibavanje in kavo.

Že prvi dan smo s svinčnikom narisali risbo jurčka, katerega smo pozneje prenesli na platna ali papir z barvami. Poudarek sem dala na risbo, ki je zelo pomembna za nadaljnje delo.

2.    Delovni dan delavnice: učili smo se o perspektivi, kar smo pozneje tudi nazorno prikazali na sliki. Seveda je bila potrebna moja pomoč pri slehernemu udeležencu, do večera je bila slika zgotovljena.

3.    Delovni dan delavnice: Naslikali smo tihožitje, katerega sem postavila na mizo. Podučila sem jih, kako pomembno je pravilno gledati in opazovati predmete, katere slikaš, kako jih pravilno senčiti in podobno. Seveda sem vedno povedala nekaj o teoriji slikanja. Nastala so lepa dela.

4.    Delovni dan delavnice:  Ker so bile v delavnici večina ženske, brez cvetja ne gre. Tako smo skicirali vazo s hortenzijami. Želela sem, da imamo različne barve. Pri cvetju sem jih učila o globini slike in seveda o senčenju in nekaj teorije. Tudi te slike so bile zelo zanimive

5.    Delovni dan delavnice: Ponovno smo obravnavali perspektivo, to pot v gozdu in v parku. Vsaki dan smo se sprehodili skozi park in opazovali perspektivo in barvanje narave. Jesenski čas je čas za slikanje, saj nam takrat narava pokaže barve v vsej veličini in tako smo naslikali drevesa v parku s poudarkom na brezo in rdečim rujem.

Zadnji dan smo vse lepo počistili, se odpravili na kosilo in kopanje, potem pa zopet slovo in želje za nadaljnje druženje in srečanje.

Preživeli smo en lep deloven teden, veliko smeha in dobre volje, kar je tudi namen delavnic.

Mentorica: Marjana Halužan