februar 2024

Seja projektnega sveta ZDIS

Projektni svet ZDIS za »Občino po meri invalidov« je obravnaval vlogi dveh društev invalidov, ki sta se v letu 2024 prijavili na razpis za pridobitev listine »Občina po meri invalidov«. To sta: DI Koper za mestno občino Koper in MDDI Celje za mestno občino Celje. Člani so skrbno pregledali dokumentacijo in bodo nadaljevali s postopki v skladu s Pravilnikom o pridobitvi listine »Občina po meri invalidov«

Novice iz MDIO Litija in Šmartno pri Litiji

RAZDELJENE KAPACITETE

Zveza delovnih invalidov Slovenije nam je za leto 2024 dodelila 18 tedenskih terminov za koriščenje kapacitet za ohranjanje zdravja, in sicer štiri manj kot leto poprej. Kapacitete imamo na razpolago po 6 v Termah Čatež in Izoli, po eno pa v Termah Ptuj in Radencih. Termini so razporejeni skozi vse leto, ne samo v poletnih mesecih, za katere v društvo prejmemo daleč največ prijav. Tako smo imeli na razpolago 6 terminov od januarja do maja, 6 od junija do avgusta in 6 od septembra do decembra.

Zvok grmenja 2024

Avtor: Brigita Gyergyek, MDI Murska Sobota

Plezanje je za vsakogar, ovira je le v miselnosti

Vir: Slovenske novice, 22.2.2024 - povezava(klik)FOTOGRAFIJA: Darko Naraglav, Slovenske novice

ZČ DI Grosuplje

Redni letni zbor članov so v DI Grosuplje izpeljali po sprejetem dnevnem redu. Člani so z delom društva zadovoljni, kar je v njihovem imenu povedala ena izmed njih in predsednici Anici Perme podarila šopek v zahvalo za njeno delo. Obeležili so tudi okrogli jubilej (rojstni dan) članov in izžrebali tri udeležence, kateri so prijeli lepe nagrade. Peter Bršek, predsednik ZDIS je v svojem nagovoru poudaril pomen društva in pohvalil delo vodstva ter prostovoljcev, mag.

Usposabljanje oseb iz DI, ki prvič delajo poročilo v aplikaciji FIHO

ZDIS se je že v lanskem letu pri planiranju odločila, da bo organizirala dodatno usposabljanje za osebe, ki se prvič srečujejo z aplikacijo FIHO. In letos, pri pripravil poročila, smo to ponovili. Udeležence smo vodili korak za korakom skozi aplikacijo in razjasnili posamezne dileme pri pripravi poročila

Fotografije: ZDIS

50 let DI Sevnica

Zlati jubilej delovanja DI so v Sevnici obeležili z nagovorom župana občine Srečka Ocvirka, predsednika ZDIS Petra Brška in predsednika DI Franca Boljteta. Podeljena so bila Zvezna in društvena priznanja, prisotni pa so uživali v kulturnem programu.
 

Fotografije: Alenka Železnik, DI Sevnica