februar 2023

Kaj delamo v DI Sevnica?

10.12.2022 smo imeli zaključno novoletno srečanje, ki je bilo v TVD  Partizan Boštanj.  Srečanje je potekalo v dobrem  vzdušju in se ga je udeležilo 72 članov.

16.12.2022 smo imeli zaključek lige v pikadu za moške  in za ženske, za  leto 2022. Po zadnji tekmi v  lanskem letu smo imeli še podelitev priznanj za leto 2022 ter druženje.
moški:

Sestanek kandidacijske komisije za volitve predsednika ZDIS

Kandidacijska komisija se je sestala v poslovnih prostorih ZDIS in za UO ZDIS sestavila kandidacijsko listo za volitve za predsednika ZDIS.

Avtor: ZDIS

Avtor fotografij: ZDIS

Usposabljanje »Opolnomočenje invalidov za nosilce aktivnosti na DI«

Na ZDIS smo izvedli usposabljanje »Opolnomočenje invalidov za nosilce aktivnosti na DI«. Prisotnih je bilo 25 udeležencev. Obnovili so svoje znanje, kar jim bo v pomoč pri delovanju v društvu invalidov.

Avtor: ZDIS

Avtor fotografij: ZDIS

KOO Zasavje - Posavje

DI KOO Zasavje - Posavje so se zbrali na seji KOO v MDIO Litija in Šmartno pri Litiji. Seje KOO se ni udeležilo DIO Brežice.

Podrobno je bil obrazložen osnutek statuta za DI. Poslovnik o delu KOO pa so prilagodili spremenjenemu statutu ZDIS in vnesli specifične zadeve glede na potrebe KOO.

KOO Koroška

KOO Koroška je imela svojo sejo na DI Muta. Zaradi specifične organiziranosti DI na Koroškem, je bila podana dodatna razlaga pri osnutku statuta za DI. Poslovnik o delu KOO pa so prilagodili spremenjenemu statutu ZDIS. Na seji KOO so bili tudi referenti za šport, saj v okviru KOO organizirajo pikado ligo. Udeleženci so z dobro voljo in veselim pogovorom sodelovali na seji KOO, kljub temu, da je bilo ta dan kar mrzlo.

KOO Dolenjska in Bela krajina

MDI Novo mesto je bilo gostitelj seje KOO Dolenjske in Bele krajine. Podrobno so pregledali dosedanji poslovnik o delu KOO in vnesli določene spremembe na podlagi novega Statuta ZDIS. Pri obravnavi osnutka statuta za DI so izpostavili dileme iz svojih DI, na katere so dobili pojasnila s strani vodje delovne skupine Franca Boljteta.

 

Avtor: ZDIS

Avtor fotografij: ZDIS

KOO Celjska

V Topolšici so se zbrali predstavniki DI KOO Celjske. Posodobili so poslovnik o delu KOO. V nadaljevanju so obravnavali osnutek statuta za DI in v razpravi dobili pojasnila na zastavljena vprašanja. Aktivno delo vseh prisotnih in prijetno vzdušje je pripomoglo k zadovoljstvu vseh udeležencev.

 

Prireditev Parašportnik leta 2022

V torek, 24. januarja 2023, je Zveza za šport invalidov – Slovenski paralimpijski komite (Zveza ŠIS – SPK) na prireditvi Parašportnik leta 2022 nagradila najboljše parašportnice in parašportnike minulega leta.

Podelili so tudi zlate plakete za večdesetletno delovanje na področju športa invalidov, med prejemniki je bila tudi Zveza delovnih invalidov Slovenije.

Plaketo je v imenu Zveze delovnih invalidov Slovenije sprejel Srečko Matkovič, podpredsednik ZDIS.

 

Foto: arhiv ZDIS

Seja KOO Podravje

V poslovnih prostorih MDI Lenart je bila seja KOO Podravje, kjer so pripravili predlog poslovnika o delu KOO za potrditev na UO ZDIS.

Osnutek statuta za DI so predstavili: Franc Boljte, vodja delovne skupine za pripravo osnutka statuta za DI; Srečko Matkovič, podpredsednik ZDIS in mag. Tanja Hočevar, sekretarka ZDIS.

Seja KOO Gorenjske

Seje KOO Gorenjske so se udeležili predstavniki vseh DI, razen MDI Domžale. Prenovili so poslovnik o delu KOO, v skladu s statutom ZDIS. Ob predstavitvi osnutka statuta za DI so dobili odgovore na vprašanja v zvezi s spremembo svojega statuta. Srečanje je potekalo v prijetnem vzdušju in prijaznem, prijateljskem klepetu.

S strani ZDIS so se seje KOO Gorenjske udeležili: Srečko Matkovič, podpredsednik ZDIS; Franc Boljte, vodja delovne skupine za pripravo osnutka statuta za DI in mag. Tanja Hočevar, sekretarka ZDIS.

 

Avtor: ZDIS