September 2020

KOO Zasavje in Posavje v Krškem

Na pobudo predsednika KOO Ivana Kostrevca, so se zbrali predsedniki DI iz KOO Zasavje in Posavje, da so si izmenjali izkušnje o delovanju in izvajanju posebnih socialnih programov za invalide v času COVID-19. Skupna ugotovitev je bila, da so svoje delo in izvajanje prilagodili trenutni situaciji in striktno upoštevali ukrepe  Vlade RS in navodila NIJZ.

Rehabilitacija članov MDDI Celje v hotelu Delfin«

Vsaka pot je pot, ki nekam vodi. Letošnja korona nas je vodila v osamo, v obup in nam povzročila ne malo skrbi. Osamljenost in izolacija je bila naša stalnica in velikokrat sem pomislila, kako bi bilo, če ne bi bilo telefonov, pošte in društev, ki so podaljšana roka države kar se tiče sociale in laične pomoči in sodelovanja med ljudmi.

Nadzor v DI Vrhnika

Dokumentacijo za nadzor so pripravili Ciril Podbregar, predsednik; Anica Košir, predsednica NO; Marija Žust, predsednica socialne komisije; Dragica Ušeničnik, blagajničarka in odgovarjali na vprašanja nadzorne skupine.  

MDDI Celje in donacije

Danes pa je poseben dan. Spet smo dobili obisk in naš donator se je pripeljal iz daljne Nemčije. Pripeljal je preko dvajset invalidskih vozičkov, ki so namenjeni invalidom širom Slovenije. To je že tretja donacija in številni vozički že lajšajo življenje mnogim invalidom. V popoldanskih urah smo podarili že štiri, ostali čakajo na nove lastnike.

Nadzor v DI Ajdovščina – Vipava

Uspešno opravljen nadzor in pregled skrbno pripravljene dokumentacije ob prisotnosti Manice Jerkič, predsednice, Aleša Birse, podpredsednika, Alenke Štefin, administratorke in Anuške Lavrenčič, predsednice NO.

Nadzor v DI Zagorje ob Savi

Nadzoru so prisostvovali Zvonimir Poznič, predsednik; Štefi Gričnik, računovodja; Roman Lazar, predsednik NO in Mirko Adler, predsednik socialne komisije, kateremu smo izrekli posebno pohvalo za njegovo prostovoljno delo z invalidi in skrbno vodenje dokumentacije.

USPOSABLJANJE ZA AKTIVNO ŽIVLJENJE IN DELO

Izvedli smo usposabljanje za zaposlene in brezposelne invalide ter aktive. V skladu z ukrepi Vlade RS in priporočili NIJZ, so bile skupine invalidov do 50 oseb, upoštevali smo socialno distanco in imeli zaščitne maske. Pred vhodom in ob izhodu iz prostora smo si razkužili roke. 

11.09.2020 smo izvedli naslednje delavnice za zaposlene in brezposelne invalide:

Nadzor v MDI Drava, Radlje ob Dravi

Predstavniki DI prisotni na nadzoru: Stanislav Pajtler, predsednik; Anita Orter, računovodstvo; Jože Kričej, predsednik NO in Silva Kovačič, predsednica OO Radlje, katera si je prislužila pohvalo za vestno vodenje administracije.

Nadzor v MDI Šaleške doline, Velenje

Po sklepu UO ZDIS je bil nadzor opravljen tudi v največjem društvu v ZDIS. Prisotni so bili: Srečko Ramšak, predsednik; Nataša Umbreht, računovodstvo in Drago Kolar, predsednik NO.

Nadzor v DI Sevnica

Kljub COVID-19 v DI Sevnica izvajajo aktivnosti za invalide, v skladu z navodili NIJZ. Dokumentacijo in račune za preteklo leto pa so nadzorni skupini predstavili: Franc Boljte, predsednik, Roman Novšak, tajnik (dobitnik najvišjega priznanja ZDIS – odličje ZDIS), Renata Sitar iz računovodstva in Miran Povše, predsednik NO.

Nadzor v DI Črnomelj

Aktivnosti in poslovanje v letu 2019 so nadzorni skupini predstavili Srečko Matkovič, predsednik; Slavica Čučič, tajnica in Lidija Štajdohar, predsednica NO.

Nadzor v MDI Škofja Loka

Ob navzočnosti Marije Košir, predsednice, Erike Štremfelj iz računovodstva in Danice Prevodnik, članice NO je nadzorna skupina pregledala dokumentacijo o delovanju društva v preteklem letu. Na fotografiji je poleg Marije Košir, predsednice društva še Dušan Radžević, predsednik NO.